back to top
KezdőlapFormula 1A Renault nem sieti el Ricciardo pótlását

A Renault nem sieti el Ricciardo pótlását

-

Cyril Abiteboul csapatfőnök szerint a francia csapat nem szeretné elkapkodni az új pilótájuk kiválasztását.

Nem csak a pénzügyi gondok miatt aggódhat a Renault, de hamarosan dönteniük kell arról, hogy ki váltsa 2021-től Daniel Ricciardot a csapatnál. Cyril Abiteboul, a franciák csapatfőnöke a De Telegraafnak és a Ziggo Sportnak arról beszélt, hogy nem szeretnék elkapkodni a döntést.

„Először tudnunk kell, hogy hogyan muzsikál az autónk, de még egyetlen egy futamunk sem volt. Az autónk teljesítménye azt is meghatározza, hogy milyen pilótát keresünk, szóval időre van szükségünk, mielőtt meghozzuk a döntést. Ez akár több hónapot is igénybe vehet” – magyarázta Abiteboul.

Az üres üléshez olyan nagy neveket emlegettek már, mint Sebastian Vettel, Fernando Alonso vagy éppen Valtteri Bottas, de Abiteboul azt mondta, túl korai lenne ezeket a spekulációkat hajkurászni.

„Először is, információra van szükségünk, utána meghozhatjuk a döntésünket a pilótáról” – mondta.

„Ez azért is fontos, mivel aki mellett döntünk, nemcsak 2021-ben, de 2022-ben is nálunk versenyzik, amikor már az új szabályok életbe lépnek.”

A Renault üléséről két elmélet is van, hogy ki kaphatja meg. Először is, az enstone-i csapat kedvezményezettje lehet a költségvetési sapkának. Marco Tronchetti Provera, a Pirelli vezérigazgatója úgy véli, ez egy elég összetett téma, miközben jelenleg olyan szakaszban állnak, ahol új megállapodásokat kell kötni és közben az egyensúlyt meg kell találni a csapatok érdekei között.

Azonban, a Renault fiatal és tehetséges pilótája Jack Aitken – Ricciardohoz hasonlóan – úgy döntött, hogy elhagyja a csapatot.

„Egyáltalán nem lepett meg Daniel távozása” – mondta a Racer-nek. – „Nem vagyok abban biztos, hogy a Renault megteszi a szükséges befektetéseket a junior programjukba. Úgy érzem, nincs lehetőségem a fejlődésre.”

„Hallottam a Fernando érkezéséről szóló pletykákat is. A csapatnak szüksége van egy vezető egyéniségre, én meg arra gondoltam, „Mi a haszna annak, hogy itt vagyok?” – tette hozzá Aitken.