back to top
KezdőlapFormula 1A Mercedes a partnercsapataival fog közösködni a tesztpilótáin

A Mercedes a partnercsapataival fog közösködni a tesztpilótáin

-

A Mercedes az idei szezonban a Racing Point és a McLaren rendelkezésére fogja bocsájtani tesztpilótáikat, Stoffel Vandoorne és Esteban Gutiérrez személyében. A brackleyi istálló a csütörtöki nap folyamán jelentette be a hírt.

A belga és a mexikói versenyző is megfordult már a Forma-1-ben. Vandoorne a McLarennél húzott le két teljes szezon 2017-ben és 2018-ban, amíg Gutiérrez 2013-ban és 2014-ben a Sauber, 2016-ban pedig a Haas csapatát erősítette.

A wokingi istálló ugyan az idei szezonban még a Renault erőforrásaival fog versenyezni, azonban a következő szezontól kezdődően a Mercedes hajtásláncait fogják használni.

A Racing Point – amit Lance Stroll édesapja, a kanadai multimilliárdos Lawrence Stroll irányít – már jó ideje működik együtt a bajnoki címvédő istállóval, csakúgy, mint Sergio Pérezzel, aki már a 2014-es szezon óta náluk versenyez.

A teszt és tartalékpilótáknak minden egyes versenyhétvégén tettre kész állapotban kell lenniük, ha a csapat egyik versenyzője esetleg nem tudna autóba ülni egy esetleges sérülés vagy egészségügyi probléma miatt.

Az együttműködés pedig lehetőséget adhatna Vandoornenak és Gutiérrzenek, hogy ha csak egy pénteki első szabadedzés erejéig is, de visszatérhessenek a Forma-1-be.