back to top
KezdőlapFormula 1Bottas mindent feltesz a 2020-as bajnoki címre

Bottas mindent feltesz a 2020-as bajnoki címre

-

Valtteri Bottas úgy gondolja, hogy készen áll Mercedeses csapattársa Lewis Hamilton legyőzésére. A finn pilóta azzal töltötte a hosszúra nyúlt szünetet, hogy mentálisan és fizikálisan felnőjön brit hatszoros világbajnok csapattársa szintjére.

Bottas a 2018-as W09 fémjelzésű Mercedesben tért vissza a pályára Silverstone-ban kedden, a rendkívül hosszúra sikeredett ’téli’ szünet után.

„Én ténylegesen úgy érzem, hogy ez a váratlan szünet csak pozitív volt számomra.” – mondta a finnek versenyzője, a Sky Sport F1 Vodcastnak.

„Ez egy nagyon ritka időszak volt pilótaként, hiszen sok lett a szabadideje az embernek, így olyan dolgokat is tudtam csinálni, amit alapesetben nem, és természetesen rengeteg időt szántam arra, hogy fizikálisan és mentálisan felkészítsem magam a szezonra.”

Bottas 2018-as éve nem sikerült kimondottan jóra, mivel a futamgyőzelemig nem jutott el, miközben csapattársa behúzta ötödik világbajnoki címét.

2019 jól indult számára, hiszen rögtön megnyerte a szezonnyitót, majd Azerbajdzsánban ismét nyerni tudott, ezzel megszorongatva Hamiltont – mindkét versenyző dobogón végzett az első hat futamon, ebből öt futamon kettős győzelmet szerezve – de a szezon további részét már nem tudta igazán szorossá tenni a finn versenyző.

Azonban úgy gondolja, hogy idén készen áll, egy teljes szezonos küzdelemre.
„Egy igazán különleges szezonnak nézünk elébe, hiszen rövidebb lesz a tervezettnél. Minden hiba sokkal többe kerül, mint korábban, ez az év a kiegyensúlyozottságról fog szólni.”

„Összetettebb pilótának, és mentálisan felkészültnek érzem magam. Nagyon jónak érzem magam most, remélhetőleg ezt meg tudom majd mutatni, de mentálisan nagyon magabiztos vagyok. Jó a helyzetem, és ahhoz, hogy mindent bele fogok adni, nem férhet kétség.”