back to top
KezdőlapFormula 1A Ferrari talált még 15 lóerőt az Osztrák Nagydíj előtt

A Ferrari talált még 15 lóerőt az Osztrák Nagydíj előtt

-

15 lóerővel gazdagabban indulhat neki a Ferrari egy hónappal az új rajt előtt az ausztriai hétvégének, miután módosítottak a 2020-as motorjukon. Az eléggé ismert német újságíró, Ralf Bach írt erről a Sport1-nek, sőt a fejlesztés megbízhatóbbá is tette az erőforrást annak a téli Melbourne specifikus verziójához képest. Motorerő tekintetében a Ferrarinak már 2019-ben sem kellett szégyenkeznie, bár egyértelműen csökkent a teljesítmény, amikor a FIA kétségbe vonta annak a legalitását. Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője is elismerően nyilatkozott róluk:

„A Ferrari erőforrása tavaly sokkal erősebb volt.”

Azt is hozzátette, hogy korai lenne még ítéletet mondani, hiszen nem láthattuk azt, hogy időmérős és versenykörülmények között mire lettek volna képesek Ausztráliában:

„Csak az időmérőn és a versenyen mutatja meg mindenki a valós erősségét, idén ilyen pedig még nem volt. Ne feledkezzünk meg ugyanakkor a Renault-ról és a Hondáról. Az az érzésem, hogy a motorgyártók most már egy szinten állnak.”

Bach írt még arról is, hogy a Ferrari változtatott a 2020-as váltóján is még az Osztrák Nagydíj előtt, de a komolyabb aerodinamikai csomagokat későbbre várják.