back to top
KezdőlapFormula 1Brundle nagy dolgokat vár Ocontól

Brundle nagy dolgokat vár Ocontól

-

A szakértőként ténykedő ex-F1-es pilóta Martin Brundle szerint a visszatérő Esteban Ocon idén kiugró teljesítményt fog felmutatni.

A francia versenyző egy év szünet után tér vissza a száguldó cirkuszba, mivel két éves szerződést kötött a Renault gárdájával. Csapattársa Daniel Ricciardo év végén elhagyja a csapatot, ez pedig Brundle szerint egy remek lehetőség Oconnak.

„Szerintem briliáns lesz idén. Ő egy kiváló, fiatal versenyző, volt egy év, amikor fülessel a fején ült a Mercedes garázsában, amiből sokat tanult és érettebb is lett. Lehet-e ő a csapat vezére? Ironikus, mert a Ricciardo-Ocon duó egy remek páros, akik között jó a kapcsolat, és gáz lenne, ha ezt a Renault megváltoztatná.” – vélekedett a brit szakértő.

Brundle is állást foglalt Alonso vagy Vettel Renaultos igazolásával kapcsolatan, ám ő maga úgy látja, hogy minden ilyen jellegű döntés attól függ, hogy Ocon 2020-ban mennyire tud majd a csapat vezére lenni.

„Leigazolják-e Vettelt vagy Alonsot, ha érdeklődést mutatnak irányukba? Alonso nagyon tüzes személyiség, a kérdés az, hogy a Renault készen áll-e egy ilyenre. Vagy ha feltűnik egy újabb Charles Leclerc féle srác a színen, akkor kockáztatnak-e? Minden válasz attól függ, hogy Ocon mennyire tudja megmutatni azt, hogy képes vezéregyéniséggé válni.” – tette hozzá.