back to top
KezdőlapFormula 1Prost: Nem hiszem, hogy bárki legyőzné

Prost: Nem hiszem, hogy bárki legyőzné

-

Alain Prost véleménye szerint, Lewis Hamilton ebben a szezonban ismét bajnok lesz. A négyszeres világbajnok nem lát senkiben kihívót az idei szezonra már, így nemsokára kiegyenlíthet a világbajnoki címek terén Michael Schumacherrel.

„Ahogyan Lewis vezet, és a bizalom a Mercedes csapatával, illetve a tény, hogy 2021-ben csak nagyon kis változások lesznek az autók terén, nagyon jó esélye van arra, hogy idén és jövőre is ő legyen a bajnok. Nem hiszen, hogy bárki le tudná győzni,” – mondta Prost a Metro-nak.

„Hihetetlen, amit Lewis csinál. Mondjuk természetesen ezt csak akkor tudod megcsinálni, ha van egy hosszan tartó dominanciád és egy hosszútávú együttműködésed egy csapattal,” – folytatta Prost.

Hamiltont mindösszesen egyszer győzték le csapaton belül mióta a Mercedesnél vezet, 2013-óta. 2016-ban Nico Rosberg győzte le, aki ezzel hazavihette a világbajnoki trófeát.

Prost szerint Hamilton jelenlegi dominanciáját össze lehet hasonlítani Michael Schumacher Ferraris uralmával:

„Össze lehet hasonlítani, mivel majdnem ugyanaz a sztori. Van egy tökéletes társaság, a legjobb kulcsemberekkel, és első, illetve második számú pilótával. Pszichológiai szempontból rendkívül stabil állapotba kerülsz ezáltal, ami lehetőséget nyújt egy rendkívül erős teljesítmény nyújtására,” – zárta Prost.