back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton motivációs tanácsai mindenki számára

Hamilton motivációs tanácsai mindenki számára

-

Az Olasz Nagydíj előtt Lewis Hamilton közzétett Instagramon egy kis önjellemzést. Hangsúlyozza azt is, hogy az autón kívül ő is ugyanolyan ember, mint bárki, hasonló problémákkal.

Ezzel együtt motiválni is szeretné azokat, akik sorait olvassák. A lényeg: bármi lehetséges, csak hinni kell benne és tenni kell érte.

„Két oldalam van” – kezdte a brit versenyző. „Elsősorban a tévében láttok. A versenyző, gyilkos, éhes versenyző énemet, ami akkor jön elő belőlem, mikor lecsukom a sisakrostélyt. Mikor a rostély le van csukva, akkor életre kelek, minden félelmemet, bizonytalanságomat és kételyemet félreteszem és koncentrálok, és ez nem törik meg, míg a munkát el nem végeztem. Olyan érzés, mintha olyan szuper erőm lenne, amiről mindig is álmodtam, csak a volán mögött.”

„Másrészt vagyok csak én. Valaki, aki napról napra ismeri meg az életet, csak úgy, mint te. Próbálok belső békére lelni, időt menedzselni, egyensúlyt találni a munkában és az életben, időt találni a családra, és barátokra, dolgozni az érzelmek irányításán, és próbálok időt találni más dolgokra, melyekért szenvedéllyel vagyok. Mint a legtöbbetek, csak próbálom a legjobb formámat hozni mindenben.”

„Nekem is sokszor vannak nehéz napjaim. Különösen ebben a buborékban, amiben jelenleg vagyunk. Az ember egyedül van, hiányoznak neki a barátai, a családja és a hétről hétre versenyek azt jelentik, hogy a munkán kívül nem igazán jut idő másra. Szóval hálás vagyok azokért, akik a legközelebb állnak hozzám, és segítenek megtartani az egyensúlyt, még ha csak üzeneten, telefonon, vagy FaceTime-on keresztül is.”

„Azt hiszem, amit mondani próbálok az az, hogy soha nem baj segítséget kérni, vagy elmondani valakinek, hogy mit érzel. Ha megmutatod a sérülékeny oldalad, az nem jelenti azt, hogy gyenge vagy, én inkább úgy szeretek erre gondolni, mint egy lehetőség arra, hogy erősebbek és jobbak legyünk, mint voltunk. Bárhol is vagytok a világon, én remélem és imádkozom érte, hogy tudjátok, hogy hihetetlenek vagytok, tehetségesek, gyönyörűek és erősek, és nem számít, hogy más mit mond, szinte bármit meg tudsz tenni, ami eszedbe jut. Csak annyit kell tenned, hogy elhiszed, és dolgozol érte. Szeretettel.”

View this post on Instagram

There are two sides to me. First, the one you see on TV. The competitive, cut throat, hungry racer in me that comes out when I close the visor. When the visor is down I come alive, all my fears, insecurities, and doubts are cast aside and my focus kicks in and will not break until the job is done. It feels like I get to have the superpowers I always dreamed of having, but behind the wheel. Second, theres just me. Someone who is figuring life out day by day, just like you. Trying to find inner peace, manage time, balance work and life, finding time for family and friends, working on managing my emotions, and trying to find time for the other things I am passionate about. Like many of you, I’m just trying to be and do my best in everything. I also have a lot of difficult days. Especially in the bubble that we’re currently in. You get lonely, you miss your friends and family, and with back to back race weeks it means there’s not much time for anything but work. So I’m grateful for the ones closest to me for helping me to keep a balance, even if it’s just thru text, phone or FaceTime. I guess what I’m trying to say is, It’s never a bad thing to ask for help if you need it, or to tell somebody how you feel. Showing your vulnerable side doesn’t make you weak, instead, I like to think of it as a chance to become stronger, and better than we were. Where ever you are in the world, I hope and pray you know you are incredible, gifted, talented, beautiful and strong, and no matter what anybody says, you can do almost anything you put your mind to. All you have to do is believe and do the work. Love??

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on