back to top
KezdőlapFormula 1Horner: egyértelmű, hogy a Mercedesnél Hamilton a kedvezményezett

Horner: egyértelmű, hogy a Mercedesnél Hamilton a kedvezményezett

-

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint tisztán látszik, hogy Hamilton a csapaton belül előnyben van Valtteri Bottashoz képest.

A brit idén Michael Schumacher hét világbajnoki címből álló rekordját vehette célba, és ha folytatja menetelését, övé lesz a legtöbb győzelem is. Akkora a Mercedes előnye a többiekhez képest, hogy úgy tűnt, Bottas lehet a legnagyobb kihívója, de Verstappen áll a második helyen a bajnokságban.

A bajnokcsapat mindig is büszke volt arra, hogy egyenlő feltételeket biztosítanak mindkét pilótájuk számára, de Horner nem hisz ebben nekik.

„Egyértelmű, hogy a Mercedes Lewist részesíti előnyben. Látni a stratégián, az autók pozícióján, és egyebeken.” – kezdte mondandóját.

„Miért ne rakták volna Bottast két kiállásra, mondjuk Spában, ami esélyt adott volna neki megnyerni a versenyt? A probléma az, hogy mindent Lewisra hegyeztek ki idén, a rekorddöntő évben. Az igazság az, hogy Valtterinek, hacsak nem kvalifikál előrébb, nincs esélye.”

Horner Verstappen bajnoki esélyeit nem tartja sokra, mondván, hogy a Mercedes már elejétől látszott, jobb autóval rendelkezik.

„Még mindig mi vagyunk az üldözők. Hamilton és a Mercedes voltak a favoritoka szezon előtt is. Még sok van hátra, még az évad felénél sem tartunk. Nem adjuk fel, és minden versenyre egy világbajnoki döntőként tekintünk, mert nincs sok veszítenivalónk.”

Még 10 verseny van hátra, és Verstappen lemaradása 47 pont Hamilton mögött.