KezdőlapFormula 1Hamilton már nyolc büntetőponttal rendelkezik

Hamilton már nyolc büntetőponttal rendelkezik

-

Lewis Hamilton az Olasz Nagydíj során kapott egy tíz másodperces stop-and-go büntetést, mivel akkor hajtott be kereket cserélni, amikor a boxutca zárva volt. Az incidens miatt a brit versenyző még kapott két büntetőpontot is. Ami azt jelenti, hogy már nyolc pontnál jár a címvédő.

Tizenkét büntetőpontot nem szedhet össze egy versenyző egy év leforgása alatt, hiszen az büntetéssel járna. A büntetőpontok így egy év alatt évülnek el, és a Mercedes pilótájának licenszéről majd csak november 17.-én kerülnek le pontok.

Mindaddig még hat versenyhétvége kerül lebonyolításra, úgyhogy a hatszoros világbajnoknak óvatosnak kell lennie. Amennyiben elérné a tizenkét büntetőpontot a büntetése egy versenyhétvégéről való eltiltás volna.

Hamiltonnak van a legtöbb büntetőpontja a mezőnyből, őt követi Albon öt ponttal, mögöttük Daniil Kvyat következik néggyel, Charles Leclerc, Sebastian Vettel, Kimi Raikkönen és George Russell rendelkeznek három ponttal, míg a sort a Red Bull holland versenyzője Max Verstappen zárja két ponttal.