back to top
KezdőlapFormula 1Wolff nem akart Senna-Prost-féle csatákat versenyzői között

Wolff nem akart Senna-Prost-féle csatákat versenyzői között

-

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy véli, hogy a csapatnál lévő átláthatóság eredménye az, hogy ilyen dominánsak tudnak lenni a Forma-1-ben, és nem alakultak ki Senna és Prost-féle csatározások.

Nico Rosberggel még akadtak összetűzései a pályán Lewis Hamiltonnak, de ezek sem voltak drasztikusak, Valtteri Bottasszal pedig szinte egyáltalán nincsenek. Így aztán a Mercedes 2014 óta hét konstruktőri bajnoki címet húzott be.

Wolff szerint a hierarchia és az őszinteség eredményezi azt, hogy versenyzőik nem mennek ölre egymással.

„Azt hiszem, ez azért alakult így, mert mindig nagyon átláthatóak votlunk egymás előtt” – monda Wolff a Sky Sports F1-nek. „A Mercedesszel való kapcsolatom kezdetén eszembe jutott egy beszélgetés Alain Prosttal, mikor azt kérdeztem tőle: ‘Mi volt a gond közted és Senna között?’

„Azt mondta: ‘Olykor nem tudtuk, hogy megkapjuk-e a támogatást a csapat részéről, vagy sem, és mindig jelen volt a politika is’.”

Wolff elmondta, hogy bár nem tudja, hogy mennyire volt pontos, amit Prost mondott, de ennek hatására ő ragaszkodott ahhoz, hogy jó hangulat és munkakörnyezet uralkodjon a csapatnál.

„Nem tudom, hogy ez igaz-e” – mondta. „Nem voltam részese és egyértelműen nagyszerű korszakuk volt, de mi nem politizálunk. Ezt mi kívül játsszuk, nem belül. Soha nem engedném meg” – mondta Wolff.

„Átláthatóság, őszinteség egymással szemben; a problémát okoljuk, nem a személyt, ezek azok az értékek, melyek a legfontosabbak számunkra. Ezért jó hely ez, egy jókedvű hely, ugyanakkor törtető hely is.”