back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen nincs elragadtatva Albon dobogójától: Lehetek őszinte, nem?

Verstappen nincs elragadtatva Albon dobogójától: Lehetek őszinte, nem?

-

Alexander Albon megszerezte második dobogóját a Bahreini Nagydíjon. Ahhoz persze, hogy ezt elérje Sergio Pérez balszerencséje is kellett. A mexikói versenyző végig kiegyensúlyozottan, és magabiztosan ment a harmadik helyen, de pár körrel a vég előtt motorhibája miatt fel kellett adnia a versenyt. Amikor Verstappent csapattársa teljesítményéről kérdezték, teljesen egyértelmű választ adott.

„Nem gondolnám, hogy a csapattársad mögött végezni 30-40 másodperccel, az olyan jó eredmény volna. Lehetek őszinte, nem? Checo (Perez) számára ez egy sajnálatos dolog, hiszen egy nagyon erős versenyt teljesített. Az viszont jó Alexnek, hogy a dobogón lehetett.” – mondta Verstappen a Ziggo Sport-nak.

Az interjú után a holland televízió stúdiójában még folytatódott a diskurzus a témát illetően. Tom Coronel teljesen egyetértett a Red Bull versenyzőjének véleményével:
„Nem értem miért hisszük azt, hogy ez a srác ugyanebben az ülésben fog ülni jövőre is. Küldjék el őt, nem elég jó.” – mondta.

Robert Doornbos azonban azt gondolja, reális esély van arra, hogy Albon megtarthatja majd ülését jövőre, ha több ilyen futamot produkál, mint a mai:
„Nem hangzik jól az a negyven másodperc, de most szerintem nem fogják felhívni Pérezt.”