KezdőlapFormula 1Verstappen kirúgná azokat, akik egy baleset látványa után visszalépnének

Verstappen kirúgná azokat, akik egy baleset látványa után visszalépnének

-

Ha Max Verstappen csapatfőnök lenne, akkor ő elbocsátaná azokat a pilótákat, akik egy ilyen baleset után nem akarnának autóba ülni.

Romain Grosjean a csodával határos módon menekült meg tegnap egy horrorisztikus balesetből. A Haas pilótája a szalagkorlátnak csapódott a rajt utána, autója kettő tört, és kigyulladt, ám ő enyhébb égési sérüléssekkel megúszta a dolgot.

Miután kiderült, hogy a 34 éves versenyző megmenekült a lángok martalékából, az F1 a várakozás alatt sűrűn mutatta a balesetet. A pilóták is végig nézték több alkalommal társuk „újjászületését”, így felmerült a kérdés, vajon megfordult-e bárki fejében az, hogy visszalépjen az indulástól. Toto Wolff elmondta, hogy ők akkor cselekedtek volna így, ha Grosjean sérülései komolyabbak lettek volna.

A futam utáni sajtótájékoztatón tovább gondolták a kérdéskört a média képviselői. Lewis Hamiltonnak és Verstappennek így arról kellett véleményt alkotnia, hogy vajon ilyenkor meg kell-e adni a pilótáknak azt lehetőséget, hogy visszalépjenek a versenyzéstől:

,,Nem hinném, nem mi vagyunk a biztonságért felelős szakemberek. Mi azért vagyunk itt, hogy a munkánkat elvégezzük. Az FIA-ra támaszkodunk, ugyanis ők tisztában vannak a biztonsági kérdésekkel, és mi teljesen megbízunk bennük.” – válaszolta a hétszeres világbajnok.

A holland versenyző azonban keményebben fogalmazott:

,,Ha én lennék a csapatfőnök, akkor kirúgnám azt, aki így gondolkodik. Ha a srác nem akarna versenyezni és én lennék a főnöke, akkor azt mondanám neki, hogy soha többé nem ülhetsz be abba az autóba.” -jelentette ki határozottan a Red Bull pilótája.

Hamilton így reagált riválisa szavaira:

,,Már most sajnálom azokat, akik a jövőben a versenyzőid lesznek.”

A Red Bull versenyzője nevetve hozzátette, hogy reméli, sosem lesz belőle csapatfőnök.

Verstappen ugyanakkor kihangsúlyozta, örül annak, hogy Grosjean megmenekült és kitudott szállni az égő autóból.

,,Természetesen ez egy nagyon őrült eset volt. Mikor megláttam a lángokat, elég ijesztőek voltak, de szerencsére ki tudott ugrani az autóból. Ez most a legfontosabb. Láthatjuk, hogy mennyit  fejlődött a biztonság. Úgy vélem a glória mentette meg Romain (Grosjean) életét. Mikor először került fel az autókra, eléggé kritikusan viszonyultam hozzá, ugyanis nagyon csúnyán nézett ki, viszont a biztonsági mivoltába nem lehet belekötni. Természetesen gondolok rá (Grosjeanra) és a családjára, ugyanis ők ezt a tévén keresztül nézhették végig, ami nem lehetett kellemes. Remélem, hogy gyorsan felépül és hamar visszatér hozzánk.”