KezdőlapFormula 1Döntött az FIA: Nem tesztelhet Sainz, Ricciardo és Vettel

Döntött az FIA: Nem tesztelhet Sainz, Ricciardo és Vettel

-

Az FIA nem adott engedélyt az aktív versenyzőknek a fiatal pilóták tesztjén való részvételre.

Miután kiderült, hogy a Renault és Fernando Alonso kapott külön engedélyt arra, hogy a spanyol részt vegyen az Abu Dhabi teszten, a riválisok értetlenül álltak a történtek előtt. Mivel a kétszeres világbajnok se nem fiatal se nem tapasztalatlan, igazságtalannak érezték, hogy részt vehet az egy napos gyakorláson.

A Ferrari és a Racing Point így azt tervezte, hogy újdonsült pilótájukat ők is megpróbálják szerepeltetni, ám a Szövetség újfent nyomatékosított a regulákon.

A szabályok szerint ugyanis azok vehetnek részt a fiatal pilóták tesztjén, akik két futamnál nem teljesítettek többet, valamint még azok, akiknek az FIA külön engedélyt ad. Ezen felül az aktív pilóták nem ülhetnek autóba a teszten. A Motorsport.com információ szerint Michael Masi  kedden újfent informálta a csapatokat az érvényben lévő regulákról, továbbá emlékeztette őket, hogy aktív versenyzőket ne nevezzenek, ugyanis ők nem fognak engedélyt kapni a gyakorlásra.

Ennél fogva Carlos Sainz és Sebastian Vettel nem ülhet be új csapatához, míg Daniel Ricciardo esetében ugyan ez nem volt tervben, ám nem is engednék a szabályok.