back to top
KezdőlapFormula 1Pályarészt neveztek el Hamilton tiszteletére Silverstoneban!

Pályarészt neveztek el Hamilton tiszteletére Silverstoneban!

-

A silverstonei célegyenes ezentúl a „Hamilton egyenes” nevet fogja viselni. A BRDC munkatársai ezt a gesztust Lewis Hamilton hetedik világbajnoki címének megszerzése után tették meg a brit versenyző számára.

A Brit Autóversenyzők Közössége a szombati nap folyamán hivatalos közleményben tudatta a hírt a nagyvilággal, hogy a silverstonei pálya célegyenese a Hamilton egyenes nevet kapta.

Ez a gesztus már csak azért is különleges, ugyanis eddig a pálya egyik részét sem egy versenyzőről nevezték el és így Hamilton lett az első, akiről pályarészt neveztek el a nagy múlttal rendelkező brit aszfaltcsíkon.

A Mercedes hétszeres világbajnokával a BRDC elnöke, David Coulthard közölte a jó hírt az Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzését követően.

„Örömmel töltött el, hogy én adhattam tudatára ezt a hírt a BRDC elnökeként,” – mondta Coulthard. „A silvertonei pálya történelmében ez az első alkalom, hogy egy személyiségről nevezzék egy a pálya valamelyik szegmensét.

„Lewis nagy részesévé vált ennek a történelemnek és a BRDC vezetőivel úgy gondoltuk, hogy ez lesz a legjobb módja annak, hogy kifejezzük a tiszteletünket iránta. Ezért neveztük el róla a pálya célegyenesét.”