back to top
KezdőlapFormula 1Aitken szerint a Williams egy szempontból jobb a Renault-nál

Aitken szerint a Williams egy szempontból jobb a Renault-nál

-

Jack Aitken beugróként vehetett részt az F1-es Szahír Nagydíjon, és gyenge Formula 2-es szezonja ellenére, versenyzés helyett jövőre inkább a Williamsre koncentrálna.

A brit-koreai versenyző harmadik évét töltötte a sorozatban, azonban csak 14. lett a Camposszal, 48 pontot és két dobogót szerezve. Ráadásul az előző évekkel ellentétben idén nem tudott futamot nyerni.

Aitken szezonját már az első verseny előtt hátráltatta a tény, hogy a Campos vezető mérnöke átpártolt az újonc Hitech-hez, nem sok időt hagyva a csapatnak az átrendeződésre.

A fiatal pilóta ezenkívül idén a Williamsnél tartalékpilóta szerepkörét látta el, a Stájer Nagydíj első szabadedzésén már bemutatkozhatott F1-es autóban. Aztán végül versenylehetőséget is kapott, amikor a Lewis Hamilton betegsége által elindított dominó egy üres ülést eredményezett a brit istállónál.

Balesete ellenére befejezte a futamot a szintén újonc Fittipaldi előtt, majd Abu Dhabiban is autóba ülhetett, a fiatal pilóták tesztjén.

Ami a jövő évét illeti, Abu Dhabiban még sejtelmesen nyilatkozott.

„Még nincs mit bejelenteni. Sok opciót megvizsgálunk, mert szerintem elég időt töltöttem az F2-ben, hogy megtanuljam, amit kell. Kár, hogy idén ezt nem tudtam megmutatni, és jó eredményeke szerezni, de szerintem jó teljesítményt nyújtottam.” – értékelt a Williams tartalékpilótája.

„Ha visszamegyek, csak akkor fogom megtenni, ha bajnoki címre esélyes lehetőséget kapok. Remélhetőleg minden eldől a következő hónapban.”

 „Jó évet zártunk a Williamsszel is, velük is tárgyalunk. Bahrein volt a csúcspont persze, de az első szabadedzésem is különleges volt.”

Aitken 2020 elején érkezett a grove-i alakulathoz, miután otthagyta a Renault programját. Mivel a franciák Alonsót választották Ricciardo pótlására, nem valószínű, hogy ott a fiataloknak adtak volna esélyt.

„Úgy éreztem, ez az alkalmas idő arra, hogy továbblépjek, és olyan lehetőségeim voltak a Williamsnél, amit a Renault-tól nem kaptam volna meg.”

„Sok bizalmat kaptam, folyamatosan csak bíztattak, amióta itt vagyok. Nagyszerű élmény volt ez az év, olyan boldog vagyok, mint az elején.”