back to top
KezdőlapFormula 1„Russell volt a válasz arra, hogy Verstappen nyerne-e a Mercedesszel”

„Russell volt a válasz arra, hogy Verstappen nyerne-e a Mercedesszel”

-

A 2020-as Forma-1-es szezon nemrég véget ért. A koronavírus miatt későn is kezdődött, és későn is ért véget az évad, de ha minden a terv szerint alakul, akkor a 2021-es szezon március 21.-én kezdetét veheti Ausztráliában.

Minden arra mutat, hogy jő szezonunk lehet jövőre: Sergio Pérez lesz Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál, Carlos Sainz a Ferrarihoz igazolt, a McLarennél össze fog állni egy minden szempontból érdekes pilótapáros Daniel Ricciardo és Lando Norris személyében, valamint visszatér a spanyolok kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

Jan Lammers és Christijan Albers a szezonról írtak egy visszatekintőt, a De Telegraaf nevű holland újságban.

Mi volt a szezon csúcspontja számukra? Albers nem tudott egy momentumot választani, így az egész szezonról írt:
„Mindenek előtt nagyon jó erről írni, hiszen tizenhét futamot láthattunk. Azt gondolom ez egy gyönyörű év volt, sok meglepetéssel. Ott volt Gasly, vagy éppen Pérez győzelme, vagy akár Hamilton silverstonei győzelme a defekttel. A tény, miszerint Max nyert Abu Dhabiban, már csak a hab volt a tortán. Bár, hogy őszinte legyek, szerintem a Mercedes nem ment teljes teljesítménnyel.”

Míg Lammers szerint egyértelmű: „Szerintem George Russell. És különösen azért, mivel választ adott rengeteg, sokszor feltett kérdésre: A Mercedes tényleg ennyire jó? Nagyon sokan gondolják azt is, hogy amennyiben Max Verstappen vezetné azt az autót könnyedén nyerhetne vele. George Russell megválaszolta ezeket a kérdéseket a Szahíri Nagydíjon történő beugrásával.”

„Attól eltekintve, hogy Russellnek balszerencséje volt a futam végén, megmutatta, hogy milyen fontos összetevő az autó. Az igazi összehasonlítás véget, be kellene ültetni Maxot a Mercedesbe, Hamiltont pedig a Red Bullba. Van, aki még mindig kételkedik abban, hogy ki nyerne?”