back to top
KezdőlapFormula 1A Ferrarinál már a barcelonai teszteken tudták, hogy nagy a baj

A Ferrarinál már a barcelonai teszteken tudták, hogy nagy a baj

-

A Ferrari sportigazgatója Laurent Mekies bevallotta, hogy a Ferrarinál már a szezonközi tesztek során számítottak arra, hogy egy nagyon nehéz szezonjuk lehet 2020-ban.

A Scuderia tempója jelentősen visszaesett az előző évekhez képest. Az olaszok 40 év óta nem látott mélységben vannak, ugyanis az idei szezonban csak a konstruktőri bajnokság hatodik helyén végeztek, amire 1980 óta nem volt példa.

Mekies elmondta, hogy csapat már a barcelonai tesztek során azon törte a fejét, miként lesznek képesek ekkora hátrányt behozni egy szezon alatt. A Ferrari idei konstrukciója, az SF1000 ugyanis egyáltalán nem volt kiemelkedő sem motorikusan, sem pedig aerodinamikailag.

„Már Barcelonában rá kellett jönnünk, hogy komoly problémák voltak az autónk teljesítményével,” – ismerte el Mekies. „Ilyen körülmények között még nehéz látni azt, hogy milyen gyors vagy a többiekhez képest, azonban itt egyértelműen látszódott, hogy visszább fogunk esni.

„Tudtuk, hogy nehéz feladat lesz a visszaesésünk okait megtalálni és természetesen kijavítani azokat, azonban már nagy erőkkel dolgozunk ezen.”

A Ferrarinak az eltolódott szezonkezdet miatt még több ideje volt a hibák kijavítására, azonban a COVID-19 miatti kényszerleállás csak súlyosbította ezen problémáit az olasz istállónak. Mekies szerint többek között emiatt sem sikerült olyan mértékben javulniuk, mint azt szerették volna.

„Fájdalmas időszak volt, amikor le kellett állnia a gyáraknak és egyáltalán nem dolgozhattunk az autókon egy pillanatig sem. Ahogy korábban már elmondtam, tisztában voltunk vele, hogy nagyon nehéz lesz az idei szezon és emiatt még nehezebb is lett,” – zárta Mekies, aki a Török és az Abu Dhabi Nagydíjon átmenetileg a Ferrari csapatfőnöke volt Mattia Binotto hiányzásai miatt.