back to top
KezdőlapFormula 1Az INEOS segíthet eleget tenni Hamilton igényeinek

Az INEOS segíthet eleget tenni Hamilton igényeinek

-

Mivel még mindig nem született megegyezés a Mercedes és Lewis Hamilton között, így egy másik partner és részvényes, az INEOS nyújthat mentsvárat.

A hétszeres világbajnok szerződése 2020 végén lejárt, így formailag nem a Mercedes versenyzője jelenleg, mivel még nem sikerült aláírni az új megállapodást.

Az ellentétek onnan indultak ki, hogy a Daimler – a Mercedes anyavállalata – nem hajlandó teljesíteni Hamilton négy részből álló követeléseit, de leginkább a kért fizetését sokallják. Ola Kallenius szerint így is számos munkahelyet kell a vállalaton belül beszüntetnie a koronavírus-járvány miatt és nem érti, hogy éppen emiatt miért kell ugyanolyan fizetéshez ragaszkodniuk a Forma-1-es versenyzőknek.

A patthelyzetet azonban úgy tűnik, hogy a harmadik részvényes, az INEOS oldhatja meg. Jim Ratcliffe vállalata mindenképpen szeretne a Forma-1 élmezőnyében maradni, amihez Lewis Hamiltont kulcsfontosságú elemnek tartják. Ezért pedig hajlandóságot mutatnak arra, hogy kipótolják azt a pénzbeni különbséget, ami Hamilton igénye és a Daimler ajánlata között van.