back to top
KezdőlapE-sportMegvan kik vesznek részt az idei első Virtuális Nagydíjon!

Megvan kik vesznek részt az idei első Virtuális Nagydíjon!

-

Az F1 közzétette, hogy ki fognak részt venni a 2021-es Virtuális Nagydíj-sorozat első megmérettetésén.

A formátumot tavaly vezette be a sportág, ugyanis az első lezárások közepette a Forma-1 sem tudott útjára indulni. A rajongók szórakoztatására létrejött a Virtuális Bajnokság, ahol is aktív versenyzők és sztárok mutathatták meg mire képesek a szimulátor avagy a számítógép mögött.

Mivel az F1 úgy számol, hogy márciusba már indul a szezon, egy kicsit meglepetek mindenkit azzal, hogy újraélesztik ezt a sorozatot.

Összesen három fordulót fognak megtartani, az első eseményt ma lehet megtekinteni, míg a másodikra február 7-én, az utolsóra pedig február 14-én lehet számítani.

Az elhíresült Twitch-Quartet fele lesz csak jelen, ugyanis George Russell a Williams színeiben, míg Alex Albon a Red Bull-lal vág neki az estének. Az aktív versenyzők közül Nicholas Latifi is ott lesz, ahogy a Motokrossz világbajnok Jeffrey Herlings is.

Korábbi versenyzők és fiatal tehetségek is elindulnak a Red Bull Ringre tervezett viadalon, de ott lesz még, Jimmy Brodabent, Tiametmarduk, vagy épp a Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois is. Ugyanakkor az Aston Martin nem képviselteti magát, így csak 18 főt fog számlálni a mezőny.

Mercedes: Stoffel Vandoorne Anthony Davidson
Red Bull: Alex Albon Jeffrey Herlings
McLaren: Jimmy Broadbent Ben ‘Tiametmarduk’ Daly
Alpine: Christian Lundgaard Oscar Piastri
Ferrari: Arthur Leclerc Marcus Armstrong
AlphaTauri: Vitantonio Liuzzi Luca Salvadori
Alfa Romeo: Thibaut Courtois Jack ‘Pie Face’ McDermott
Haas: Pietro Fittipaldi Enzo Fittipaldi
Williams George Russell Nicholas Latifi

 

A verseny magyar idő szerint 19:00-kor fog kezdődni, amit a Forma-1 hivatalos Youtube-csatornáján lehet majd figyelemmel kísérni.