back to top
KezdőlapFormula 1Schumacher nem örül a kevesebb tesztnek; csak 1,5 napja lesz

Schumacher nem örül a kevesebb tesztnek; csak 1,5 napja lesz

-

Mick Schumacher idén bemutatkozik a Forma-1-ben, a Haas csapattal.

A fiatal német versenyző elmondta, mi a legfőbb különbség az F1 és az F2 között.

„Most fogok először olyan autót vezetni, ami szervokormányos. Ez már elég nagy különbség”-  mondta Mick a német Auto, Motor und Sportnak. „Teljesen más érzetet ad az autónak. Versenyzőként másmilyenek érzed. Várod a különféle inputokat az autótól, amit aztán gyorsan kell elemezni. Egy kis időbe telik ehhez hozzászokni.”

Mick egyébként „régimódi” a felkészülés tekintetében. Kézzel jegyzetel, ahogy például Sebastian Vettel is.

„Szeretem leírni a dolgokat és jegyzeteket készíteni” – mondta.

„Alapvetően ez (a felkészülés) a versenyek és a versenyhétvégék folyamatáról szól. Sok versenyem volt már karrierem során, de semmi nem hasonlítható ahhoz a helyzethez, amit egy Forma-1-es hétvége jelent. Ez nagyon különleges. Sok zoom beszélgetésem volt már a csapattal a felkészülés kapcsán. A verseny egy olyan esemény lesz, amin már képben kell lenni. Szeretem leírni a dolgokat és jegyzeteket készíteni. Összességében a cselekvéssel tanulunk.”

Az újoncok helyzete nem egyszerű manapság, tekintve, hogy kevés a tesztelési lehetőség. Idén pedig a szezon előtt tesztek számát is lecsökkentették.

„Csapatként csak három tesztnapunk van, a korábbi években megszokott hat, vagy nyolc helyett” – mondta Schumacher. „Ez azt jelenti, hogy csak másfél napom lesz (tesztelni) az első versenyem előtt.”

„Nem, ezt nem szívesen hallom. De ezek a szabályok. Biztos vagyok benne, hogy így is körbe találunk majd. De természetesen a fő célom az, hogy a lehető legtöbbet vezessek.”