back to top
KezdőlapFormula 1Vettel: Az Aston Martinnak meg szabad vernie a Mercedest

Vettel: Az Aston Martinnak meg szabad vernie a Mercedest

-

Sebastian Vettel elmagyarázta, attól mert az Aston Martin a Mercedes partnercsapata, le szabad győznie a csillagosokat.

Különleges kapcsolat alakulhat ki két vagy több olyan gárda között, akik a szabályok keretein belül megosztják egymással az elemeiket. Az Ezüst Nyilak ugyanis nemcsak az erőforrást biztosítják a kanadai-brit alakulatnak, hanem a váltót és az ahhoz tartozó hidraulikus részeket is. A német gárdát 2022-től a Williamshez is ilyen kapcsolat fogja fűzni, ugyanis most csak a hajtásláncot bocsájtják a grovie-ak rendelkezésére. A McLaren ugyanakkor szeretne „független” lenni és simán motorpartnerként feltűnni a Mercedes köreiben.

A szorosabb kapcsolat mentén elterjedt egy olyan nézőpont, miszerint az „anyacsapatot” nem előzheti meg a partner, ám a négyszeres világbajnok szerint erről szó sincs. Vettel ezt a kijelentést elég divatjamúltnak érzi, és egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy hátrányba kerülnek a csillagosokkal ápolt viszonyuk mentén.

,,Nem aggódom emiatt. Úgy vélem, hogy a félelmeitek elég ódivatúak. A világ azóta változott, továbblépett. Régen talán igazatok lett volna, a múlt ugyan bizonyos aspektusokban még jelen van, ám más esetekben már nem. Véleményem szerint egy olyan valakivel, mint a Mercedes, bízhatunk abban, hogy egyenlő bánásmódban részesülünk. Ám ha gyorsabbak leszünk nálunk, akkor meg is verhetjük őket. Úgy vélem, hogy ez a gondolkodásmód (miszerint, nem előzhetik meg a csillagosokat) eléggé elavult. Tudom, miért jött ez elő, de nem aggódom. Ha elég közel leszünk a Mercedeshez, akkor az egy nagyon jó eredmény, ezért az lesz az utolsó dolog, ami miatt aggódni fogok.” -nyilatkozta Vettel a racingnews365.com-nak.

A 33 éves pilóta, aki 6 évnyi ferraris kaland után csatlakozott az Aston Martinhoz, nagyon bizakodó és alig várja már, hogy a csillagosok motorjával dolgozhasson.

,,A Mercedes erőforrást tekintik a legerősebbnek, és ez lesz az első alkalom, hogy a Forma-1-ben is ilyen hajtásláncot vezethetek. Alig várom már, hogy lássam, hogyan működik. Nyilvánvalóan nem mi vagyunk a felelősek a motorfejlesztésért, ám ilyen erős partnerekkel csak profitálhatunk, így tovább haladhatunk az autóval, és aggódhatunk amiatt. Azt hiszem van még min dolgoznunk ezen a fronton.” – zárta gondolatmenetét Vettel.