KezdőlapFormula 1Ecclestone: Soha nem volt még ilyesmi a Ferrarinál

Ecclestone: Soha nem volt még ilyesmi a Ferrarinál

-

Bernie Ecclestone is láthatta, hogy véget ért a szerelem Sebastian Vettel és a Ferrari között. Aki látta a Drive to Survive legutóbbi sorozatát, szemtanúja lehetett a német pilóta irritálásának. Vettellel a 2020-as Forma-1-es szezon kezdete előtt közölte a Ferrari, hogy 2021-re nem tartanak már rá igényt, a bejelentést pedig szívére vette Sebastian. A csapat iránti bizalma megszűnt, és már a korábbi formáját se hozta, egyetlen dobogós helyezés kivételével, Törökországban. Ecclestone szerint sokan elfeledték azt, hogy Vettel mennyire is érzékeny lelkületű, árulta el a német Sport1-nek:

„Beszélgettünk mindenféléről, és a legjobb amit magával tehet, ha elfelejti a ferraris éveit. Amit kevesen tudnak róla, hogy mennyire is érzékeny. Szereti azt, ha kedvelik az emberek. Ez pedig a Ferrarinál soha nem történt meg vele. Most visszatért a rendes kerékvágásba. Nem szívesen igazolt volna olyan csapathoz, amelynél nincs kihívás, ahol csak úgy nyert volna. Most egy új alakulatnál van, akiknek segíteni akar a fejlődésükben, ahogy ment az a Red Bull-nál is. Négy bajnoki címet nyert az energiaitalosokkal, de ezt nem brit istállóval nem tudná elérni.”

Tavaly Vettel egyre inkább lemaradt, és még többet hibázott. A német versenyző nem érezte már jól magát a bőrében a Scuderiánál, ami látható volt a Drive to Survive legutóbbi évadában. Ecclestone szerint Vettel már csak ezért is nagyon örül annak, hogy csatlakozhatott az Aston Martinhoz:

„Tavaly átélhette azt, hogy nem tették boldoggá, és nem kapott teljes támogatást. Talán emiatt is volt ingerült. Csak a megfelelő csapat kellett neki, és biztos vagyok benne, hogy most jó helyen van. Itt figyelnek rá, és biztos vagyok benne, hogy ezért sikeres lesz velük.”