back to top
KezdőlapFormula 1Bahreinben egy újabb Schumacher-rekordot döntött meg Lewis Hamilton

Bahreinben egy újabb Schumacher-rekordot döntött meg Lewis Hamilton

-

Az izgalmas véghajrát hozó Bahreini Nagydíj nem csak a véleményes Hamilton-Verstappen incidens miatt vonul majd be a történelemkönyvekbe, hanem azért is, mert egy újabb jelentős F1-es rekord lett átadva a múltnak. Statisztikai áttekintő az év első futama után.

Lewis Hamilton karrierje 96. győzelmét aratta az idénynyitón, viszont 2015 óta először tudta megnyerni a szezon első versenyét. A Mercedes színeiben ez volt a 75. sikere, míg a britek a 300. Nagydíj sikerüket ünnepelhették.

Máig a legtöbb Schumacher-rekordot sikerült már megdöntenie a címvédőnek, ám volt még egy olyan mutató, amit igencsak magasan jegyeznek és a német neve mellett volt. Egészen vasárnapig. Michael Schumacher pályafutása során 5111 körön keresztül vezetett Forma-1-es futamot. Hamilton Szakhírban 26 körön keresztül autózott az élen, így 5126 élen töltött körrel új csúcstartó lett.

Pályafutása alatt összesen 15 222 kört teljesített, vagyis kicsivel több, mint a köreinek a harmadát az első helyen teljesítette.

Max Verstappen a második helyen futott be, aki zsinórban másodszor lett második a Bahreini Nagydíjon, míg pályafutása során már 14. alkalommal lett ezüstérmes, míg a tavalyi idénynyitó óta hetedszer végzett Hamilton mögött másodikként.

  1. alkalommal állt egyszerre dobogón Lewis Hamilton, Max Verstappen és Valtteri Bottas, ezzel beérték a Hamilton-Vettel-Rosberg triót a ranglista élén.

Yuki Tsunoda az első F1-es versenyén a 13.helyről rajtolva a kilencedik lett az AlphaTaurival. Ezzel ő lett a 65. pilóta a sorozat történetében, aki pontszerzéssel debütált a száguldó cirkuszban. Legutóbb ilyenre Stoffel Vandoorne volt képes 2016-ban a McLarennel, szintén Bahreinben. A 2012-es Brazil Nagydíj óta ez volt az első japán pontszerzés, akkor Kamui Kobayashi végzett a kilencedik helyen.