back to top
KezdőlapFormula 1Horner: Sosem tapasztaltunk még ilyen problémát korábban

Horner: Sosem tapasztaltunk még ilyen problémát korábban

-

Sergio Pérez a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, első red bullos versenyén az 5. helyen végzett, ami kimondottan jó eredmény annak tükrében, hogy kis híján el sem tudott indulni a versenyen.

Még a felvezető körön leállt a mexikói alatt a Red Bull. Szerencsére újra lehetett indítani, így elrajtolhatott, bár csak a boxutcából indulva, a mezőny végén.

A csapatfőnök, Christian Horner arról számolt be, hogy soha korábban nem tapasztaltak ilyesfajta elektronikai hibát.

„Elektromos probléma volt” – mondta Horner Talking Bull podcastban. „Azt hiszem, kezdjük megérteni. Szóval nyilvánvalóan időben kell foglalkozunk kell ezzel, a következő Imolai versenyre, de tudjátok, ez egy frusztráló probléma volt, amit sosem láttunk korábban.”

Mivel azonban Pérez így sem görcsölt rá a versenyre és remek eredményt szállított, természetesen meg is dicsérték a mexikói versenyzőt.

„Nagyszerű lélekjelenlétről tanúskodik, hogy újraindította az autót, és ment tovább. Ctrl, Alt, Delete és mehetsz tovább.”

„Úgy gondolom, hogy a későbbi felzárkózási kedve fantasztikus volt. Nagyon határozott volt az előzésekben, és nagyszerű tempója volt. És a mezőny hátsó részéből indulva nagyszerű teljesítményt mutatott” – zárta szavait Horner.