KezdőlapFormula 1Glock: Norris keményen feladta a leckét Ricciardónak

Glock: Norris keményen feladta a leckét Ricciardónak

-

Timo Glock szerint Lando Norris a „középmezőny főember”, így pedig keményen feladja a leckét Daniel Ricciardónak.

A 2021-es idény a Mercedes és a Red Bull csatája mellett a tovább erősödő McLarenről, a Ferrariról és a gyengén kezdő Aston Martinról szól. A két nagycsapatot leszámítva a wokingiak állnak a legjobban, ugyanis a brit versenyzőjük az eddigi három futamon az első 5-ben tudott végezni.

Norris fejlődése és képességei lenyűgözték a korábbi német pilótát is, aki így a 21 éves ifjoncot a középmezőny legjobbjának könyvelte el.

,,Számomra egyértelműen Lando Norris a középmezőny első embere. Nagyon jól teljesít ebben a pillanatban, jó versenyeket és remek előzéseket produkál. Ezen felül keveset hibázik és maximálisan kihozza a csomagból azt, ami benne van. Így pedig egy órási feladat elé állítja Ricciardót.” – nyilatkozta Glock a német Sky-nak.

Ugyanakkor a Toyota egykori versenyzője még nem írná le teljesen az ausztrált sem. Ricciardo még nem szokott össze az autóval, ám amint ez bekövetkezik, akkor ő is ott lehet Norris mellett.

,,Ezt láthattuk akkor is, mikor a Renault-nál volt. A kezdeteknél voltak kisebb problémái, de felül tudott kerekedni ezeken. Ezért kell a McLarennek is türelmesen figyelnie és várnia arra, hogy mi fog kialakulni ebből a párharcból. Összességében a McLaren nagyon-nagyon erős. Rendkívül örülök Andreas Seidlnek, aki nagyszerű munkát végzett azzal, hogy visszavezette a csapatot a konstruktőri harmadik helyre.”

A német csapatfőnök azonban nem aggódik újdonsült pilótája miatt:

,,A kvalifikáció egy visszaesés volt a számára, és nagyon kiábrándító is. Ezért volt fontos az, hogy a versenyen vissza tudjon vágni. Nem aggódom érte (Ricciardóért), ő egy top versenyző, így még jócskán van benne.”