KezdőlapFormula 1Főnöke szerint nehéz lesz Russellt a Williamsben tartani

Főnöke szerint nehéz lesz Russellt a Williamsben tartani

-

A Williams vezérigazgatója Jost Capito szerint nehéz lesz csapatánál tartani az ifjú brit tehetséget, George Russellt.

A vezetői posztra nemrég érkező, korábban a Mclarennél, illetve a Volkswagennél is dolgozó úriember a jövő világbajnokának tartja Russellt:

Ha a Mercedes megkeresne egy versenyzőt, az minden csapat számára nehézzé tenné a versenyzője megtartását. Nem számít, hogy melyik csapatról van szó.” – mondta Capito az Auto Motor und Sport-nak.

A vezérigazgató szerint azért azon még korai lenne gondolkodni, hogy ki helyettesíthetné Russellt esetleges távozása esetén:

„A különböző szerződések hamarosan kifutnak, így nemsokára, egy bizonyos ponton elkezdődik az uborkaszezon. Nem akarjuk mi ezt korábban elkezdeni, mint ahogyan azt muszáj lenne.” mondta Capito.

„Jelenleg rossz volna alternatívákon gondolkodni, illetve a pilótákat zargatni a jövő évi terveikkel. Az az elsődleges célunk, hogy hatékonnyá tegyük a csapatot.” – tette hozzá.

Capito megvédte Russell csapattársaként kicsit beszürkült Nicholas Latifit is:

„Tavaly újonc volt még, de most Imolában óriási teljesítményt nyújtott. Azt gondolom, ő jobb, mint a megítélése. Ha George csapattársa vagy az nagyjából olyan, mintha Hamiltoné lennél. Nem egy könnyű feladat, de Nicholas nagyon jól csinálja. Nagyon elégedett vagyok vele.” – zárta Capito.