back to top
KezdőlapFormula 1Ricciardo: Alonso versenyez a legjobban idén

Ricciardo: Alonso versenyez a legjobban idén

-

Daniel Ricciardo úgy gondolja, a két év után visszatérő Fernando Alonso versenyzési képességei a legjobbak a mezőnyben idén. Alonso a Forma-1 történetének első sprintversenyén bizonyította igazán ezt az ausztrál számára, amikor is zseniálisan rajtolt, majd mindent bevetve próbálta maga mögött tartani a McLareneket. A spanyol olykor még kígyózott is az egyenesben Norris és Ricciardo előtt.

„Igazából gratulálok neki, hogy ilyen izgalmassá tette” – méltatta Ricciardo versenytársát a Sky Sportsnak nyilatkozva. „A startja fenomenális volt, és aztán maga mögött tartott minket. Jó volt látni. Mindig felmerül a kérdés – minden sportban – vajon számít a kor?”

„Szerintem a versenyzői képességei talán a legjobbak voltak idén, legalábbis időnként biztosan. Jó látni, hogy még mindig megvan benne az igazi szenvedély és a lendület, és hogy továbbra is nagyon magas szinten képes minderre.”

Alonso a McLareneken kívül Sebastian Vettel előtt is kígyózott, aki szükségtelennek tartotta, de a spanyolt elsőként megelőző Norrisnak sem volt vele semmilyen gondja.

„Nyilvánvalóan ott volt a kígyózás, de amikor ezt csinálta, sosem voltam elég közel ahhoz, hogy veszélyes legyen. Szóval szerintem nem csinált semmi rosszat, egyesek szerint igen, de szerintem nem, minden rendben volt. Egyszerűen csak ismeri a határait annak, hogy mire képes. Ez jó, ez izgalmasabbá teszi az egészet neki, nekem és mindenkinek, aki nézi, szóval jó csata volt” – zárta gondolatát a fiatal brit.

Forrásgpfans.com