KezdőlapFormula 1Hivatalos: Hiába óvott a Red Bull, minden marad a régiben

Hivatalos: Hiába óvott a Red Bull, minden marad a régiben

-

Csütörtök délután az FIA elutasította a Red Bull azon óvását, amivel Hamilton számára egy nagyobb büntetést szabtak volna ki a Brit Nagydíjon történt ütközésért.

Az ütközés a futam első körében történt a két világbajnoki éllovas között. A szinte végig csatázott fél kör után azonban a Copse nevezetű kanyarban megtörtént a sokak által előre kimondott elkerülhetetlen, az ütközés. Hamiltont ugyan vétkesnek találták a versenyfelügyelők, de 10 másodperces büntetése ellenére is be tudta húzni a hazai versenyét.

A Red Bull szerint Hamilton büntetése túl kevésre és elnézőre sikeredett. Délután négykor meghallgatta a versenybizottság a Red Bull új bizonyítékát. Ez a bizonyíték azonban nem volt elég ahhoz, hogy egyértelműen Hamiltonra lehessen kenni az ütközést. Az osztrák alakulat azt remélte, hogy az új bizonyítékok tudatában Hamiltont eltiltják egy versenyhétvégére.

Azonban a Red Bull óvása sikertelennek bizonyult. Az FIA az új bizonyítékok ellenére sem sújtotta a brit hétszeres világbajnokot nagyobb büntetéssel. Így tehát a Magyar Nagydíj hétvégéjének már biztosan 8 pontos Verstappen előnnyel vágunk neki.

Forrásgpblog.com