back to top
KezdőlapFormula 1Horner: A kor nem akadályozza Markót és Mateschitzet

Horner: A kor nem akadályozza Markót és Mateschitzet

-

Christian Horner szerint a kor egyáltalán nem akadályozza a csapat tulajdonosát és tanácsadóját.

A két osztrák vezető a 70-es éveiben jár, ám a visszavonuláson egyikük sem gondolkodott még el. Mindketten élvezik a Forma-1 forgatagát és a sportággal járó pörgést.

A Formel1.de azonban a brit csapatfőnök véleményét is kikérte az üggyel kapcsolatban. Horner szerint a Bikák vezetői nagyon is jó egészségnek örvendenek, így eszük ágában sincs kiszállni:

,,Nem, erről szó sincs. Mindketten nagyon jó formában vannak és nagyon motiváltak, ha a Forma-1-ről van szó. Talán a hegyi levegőnek köszönhetik ezt.” – viccelődött Horner.

A 47 éves vezető szerint inspiráló azt látni, hogy két idősebb kollégája ilyen aktívan részt vesz a csapat ügyeiben:

,,Ott volt idén a két istálló, és természetesen az Osztrák Nagydíj és újfent a Stájer is. Ezen felül abban a projektben is jelen vannak, ami a saját motorunk gyártását hivatott megtervezni, és amit sokan ostobaságnak tartanak. Ám a Red Bull már csak ilyen. Mi meg merjük tenni azt, amit mások lehetetlennek hisznek, és így független motorgyártóvá válunk.” – tette hozzá a brit csapatfőnök.

Horner ugyanakkor leszögezte, hogy Helmut Marko és Dietrich Mateschitz lelkesedése nélkül nem is beszélhetnénk az alakulatról. Ugyanakkor a vezetőt Bernie Ecclestone munkássága is lenyűgözi:

,,Nagyszerű látni azt, hogy Bernie (Ecclestone) még 90 évesen is ilyen aktív. Ez jól prezentálja azt, hogy nem számít a skála melyik végén vagy, mivel a kor nem tényező”

ForrásFormel1.de