KezdőlapFormula 1Hivatalos: Russell lesz Hamilton csapattársa a Mercedesnél

Hivatalos: Russell lesz Hamilton csapattársa a Mercedesnél

-

Ahogyan arra számítani lehetett, a Mercedes George Russelt választotta az Alfa Romeóhoz távozó Valtteri Bottas helyére. A brit pilóta – aki a brackley-i istálló elmondása szerint egy több éves szerződést írt alá – ezzel élete lehetőségét kapja meg a Forma-1-ben, a csapattársa pedig a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton lesz.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff mindig is magabiztos volt abban, hogy Russell beilleszkedése zökkenésmentes lesz majd és abban bízik, hogy a fiatal brit megalapozhatja majd a stuttgarti márka sikereit a Forma-1 vadonatúj érájában, ami 2022-től fog elkezdődni.

„George minden alsóbb kategóriát megnyert, ahol részt vette és a Williamsnél töltött három szezonja egy kisebb fajta ízelítőt adott a számunkra abból, amit a jövő tartogat a számára itt a Forma-1-ben” – nyilatkozta az osztrák szakember a bejelentés kapcsán.

„Most már mi tartozunk érte felelőséggel és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy gyorsan beilleszkedjen és megszokja az itteni munkakörnyezet Lewis (Hamilton) mellett, aki a sportág történetének legeredményesebb versenyzője. Ahogy pedig a kettőjük kapcsolata javulni fog, hiszem, hogy egy nagyon erős csapatot fognak alkotni és sikert sikerre fognak halmozni.”

„Nagy megkönnyebbülés, hogy a 2022-es terveink most már nyilvánosságra kerültek és mindenki tud róluk. Most már azonban teljes mértékben az idén hátralevő 9 versenyre fogunk koncentrálni és arra, hogy mindkét bajnokságban a maximalizáljuk a lehetőségeinket.”

Miután Russell első nekifutásra megnyerte a GP3-as és Formula 2-es bajnokságot, azonnal Forma-1-es ülést kapott a Williamstől a 2019-es szezonra. A grove-i istállónál azonban nagyon nehéz dolga volt, ugyanis a nagy múlttal rendelkező, patinás brit istálló soha nem látott mélységbe került és az egész évad során a mezőny végén tanyáztak.

2020-ban sem volt ez másképpen, azonban a fiatal brit már ebben az évadban is megcsillogtatta a tehetségét az időmérő edzéseken, ami miatt megkapta a „Mr. Saturday” becenevet. Ebben az évben tulajdonosváltáson esett át a Williams, ami nagyon jó hatást gyakorolt a csapat eredményére. 2021-re a groveiak egy ütőképesebb konstrukcióval álltak elő az előző évekhez képest és Russell zseniális teljesítményt nyújt vele. Az időmérőn számos alkalommal került be a Q3-be, Belgiumban pedig megszerezte élete első dobogós helyezését a száguldó cirkuszban egy második hellyel.

Russell  már évek óta vár a mercedeses lehetőségre, azonban most jött el ennek az ideje. 2022-ben magára öltheti majd az Ezüst Nyilak overálját és érdekes lesz megfigyelni, hogy a brit titán mire megy majd a Forma-1 történelmének legeredményesebb pilótája ellen.