back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen: Nem lesz könnyű dolgom a versenyen

Verstappen: Nem lesz könnyű dolgom a versenyen

-

Annak ellenére, hogy Lewis Hamilton szerint Max Verstappen számára sétagalopp lesz a mai 53 körös Olasz Nagydíj, a holland pilóta úgy gondolja, hogy nem lesz egyszerű megtartani az első helyét.

Ugyan a Red Bull pilótája a második helyet szerezte meg a szombati sprintkvalifikáción, de a győztes Valtteri Bottas motorcseréje miatt övé lesz az első rajtkocka, mivel a finn pilótának az újabb erőforrás már büntetéssel járt.

Hamilton – aki a rossz rajtjának köszönhetően csak az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót – azért mondja azt, hogy „Verstappennek könnyű dolga lesz”, mert övé lesz a pole-pozíció, ráadásul köztük még a két McLaren is ott lesz Daniel Ricciardo, Lando Norris sorrendben.

Azonban a holland szerint nem igaz a riválisának az állítása, mert a brackley-i istálló hihetetlen tempófölényről tett tanúbizonyságot az időmérő edzés folyamán.

„Jól sikerült a szombati nap a számunkra” – nyilatkozta Verstappen a sprintkvalifikációt követően a motorsport.com-nak. „A rajtom jó volt és ezt követően megpróbáltam tartani Valtteri tempóját még akkor is, hogy gyorsabb volt nálam a futam során, ami miatt nem is jelentettem számára komoly kihívást.”

„Próbáltam a szélárnyékában maradni és végül másodikak lettünk, ami egy nagyon jó eredmény. A pole-ból fogunk rajtolni, de ettől függetlenül nem lesz könnyű a dolgunk. Valtteri ugyan a mezőny végéről fog rajtolni, de Lewis ott lesz a második rajtsorban és mindketten rendkívül gyorsak lesznek. Meglátjuk majd, hogy képesek leszünk-e véghez vinni azt, amit a sprintkvalifikáción is megtettünk.”