KezdőlapFormula 1Sainz büszke a McLarenre, de nekik „Monza volt az esély a nagy...

Sainz büszke a McLarenre, de nekik „Monza volt az esély a nagy pontokra”

-

Carlos Sainz valószínűleg vegyes érzésekkel fog visszaemlékezni az Olasz Nagydíjra. Korábbi csapata nyerni tudott Monzában, ő viszont a Ferrarival nem tudott újra dobogóra állni az Olaszországban, nem úgy, mint a McLaren színeiben tavaly.

„Egyértelműen gyorsabbak voltak, mint tavaly. Valójában úgy gondolom, hogy tavaly is nagy sebességünk volt, de nem akkora, mint nekik idén.” – mondta Sainz az Autosport.com-nak. A Ferrari pilótája csupán gratulálni tudott a 2012 után újra futamgyőztes alakulatnak.

„A jó rajt és a jó tempó kombinációja egy nagyon jó eredményhez segítette őket hozzá. Nagyon tisztelem ezt a csapatot, és bizonyos értelemben örülök a régi mérnökeimnek és azoknak az embereknek, akikkel együtt dolgoztam.” – mondta Sainz, aki két éven keresztül dolgozott a McLaren csapatában Lando Norris csapattársaként.

„Keményen dolgoztak, és csapatként sok nehéz pillanatot vészeltek át. Szóval jó látni, hogy egy olyan történelmi csapat, mint a McLaren újra győzni tud.”

Sainz abban is reménykedik, hogy a piros Ferrarival gyakrabban állhat dobogóra az idei szezonban, miután Monacóban második lett:
„Még mindig elérhető közelségben vagyunk a McLarenhez a bajnokságban. Most megkapták az esélyüket, és Oroszországban visszavágunk nekik” – zárta reményteljesen Sainz.

Forrásgpblog.com