back to top
KezdőlapFormula 1Horner: Ez a bajnoki csata más, mint a korábbiak

Horner: Ez a bajnoki csata más, mint a korábbiak

-

A Mercedes és a Red Bull Racing mindent megtesz annak érdekében, hogy megnyerje a világbajnokságot az idei szezonban. A Török Nagydíj előtt Lewis Hamilton két ponttal vezet, de Max Verstappen úgy tűnik, hogy jó eséllyel pályázik a győzelemre a következő futamokon.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke több bajnoki csatát is megélt már élete során, de úgy gondolja, hogy ezek a csaták most mások, mint a korábbiak.

„Amikor a McLaren ellen versenyeztünk a bajnoki címért, és Lewis náluk versenyzett, és amikor a Ferrari ellen versenyeztünk Fernando Alonsóval és Stefano Domenicalival szembern, akkor egészen más volt a hangulat, mint most. Ezt sokkal politikaibbnak éreztem, sokkal több minden történt a színfalak mögött” – mondta Horner a PA hírügynökségnek.

A Red Bull csapatfőnöke részben az olaszországi incidensre utalt, ahol Verstappen büntetést kapott, mert Hamilton autójának tetején kötött ki.

„Nagyon csalódott voltam, amikor Toto taktikai szabálytalanságnak nevezte az esetet. Max egy versenyző, és rá fog próbálni a hézagokra, és mindkét pilóta tudta, hogy mennyire fontos, hogy előrébb legyen, és egyikük sem akart engedni.”

Az osztrák csapat a konstruktőri bajnokságban is lemaradásban van. Míg a Mercedes 397,5 pontot szerzett eddig az idei szezonban, addig a Red Bull eddig 364,5 pontot tudhat magáénak jelenleg.

Forrásgpblog.com