back to top
KezdőlapTouring CarDTMMercedes sikert és Audi drámát hozott a második hockenheimi futam

Mercedes sikert és Audi drámát hozott a második hockenheimi futam

-

A Mercedest erősítő Luca Auer egy domináns győzelmet szerzett a DTM második hockenheimi versenyén – írja a motosport.com. A bajnoki éllovasok közül pedig Liam Lawson járt jobban, ugyanis Kelvin van der Linde balszerencséjét kihasználva a bajnokság élére ugrott.

A második helyről rajtoló Auernek ugyan közvetlen a rajt után még nem tudta megelőzni van der Lindét, a kettes kanyarban már sikerrel járt. Innentől fogva senki nem veszélyeztette az osztrák első helyét, aki végül meg is szerezte DTM-es karrierje hetedik győzelmét.

Auer dolgát az is megkönnyítette, hogy van der Linde és Lawson nagy csatába keveredett egymással a második helyért. Előbbinek sokkal nehezebb dolga volt, ugyanis az autóját egy 25 kilogrammos plusz súly nehezítette, ami miatt a védekezés egyáltalán nem volt könnyű a számára. Az új-zélandi Red Bull junior ebből tudott profitálni és ugyan jó párszor meg kellett próbálnia az előzést, valamint még ütköztek is, de végül sikerült dűlőre jutnia van der Lindével szemben, aki az agresszivitása miatt egy 5 másodperces büntetést kapott a stewardoktól.

Ugyan a dél-afrikai vissza tudta előzni Lawsont az első kiállásokat követően, a Ferrari AF Corse-t vezető új-zélandi újból meg tudta előzni őt és a verseny végig már ki sem engedte a kezei közül a második helyet. Mivel van der Linde a versenyt csak a tizedik helyen fejezte be, emiatt Lawson előnye 14 pontra nőtt a bajnokság élén.

Az első hockenheimi futam győztesét először a Mercedes pilóták, Maximillian Götz, Dani Juncadella és Philip Ellis előzte meg, amivel visszacsúszott a hatodik helyre. Azonban a bokszban nem töltötte le az 5 másodperces büntetését, ami miatt kapott még egyet és emiatt lett végül csak a 10. helyen rangsorolva.

Alex Albon a nehéz ballasztja ellenére végzett a hatodik helyen, megelőzve a még pontszerző helyen végző Marvin Dienstet, Arjun Mainit, Vincent Abrilt, a pórul járó van der Lindét, Mike Rockenfellert és Marco Wittmannt.

A bajnokság zárófordulóját a Norisringen rendezik majd meg egy hét múlva.