back to top
KezdőlapFormula 1Norris: Azért beszélek erről, mert tudom, hogy sokakat érint

Norris: Azért beszélek erről, mert tudom, hogy sokakat érint

-

Lando Norris azért beszél a saját „démonjairól”, hogy másoknak segítsen.

A McLaren brit versenyzője tavaly szólalt fel először a mentálhigiéné fontossága mellett. A 21 éves pilóta is küszködött a szorongással és a magabiztosság hiányával, így pontosan tudja, hogy mivel jár az, ha valakit folyamatosan a negatív érzések gátolnak.

Norris úgy érzi, hogy nyitottnak kell lennie és fel kell vállalnia a saját problémáit, ugyanis így arra ösztönözhet másokat, hogy lépjenek ki az árnyékból és merjenek beszélni a félelmeikről.

,,Azt hiszem, most sokkal jobban vagyok, mint két évvel ezelőtt. Sokkal jobban élvezek mindent, magát az életet is. Nem aggódsz, nem gondolkodsz és nem pánikolsz állandóan. Egyszerűen jobban érzem magam. Úgy vélem, ha minél több ember beszél erről, akkor többen mernek majd segítséget kérni. Nekem ez sokat segített, és most már tudom azt, hogy ezzel tudok másoknak is segíteni. Nemcsak azért beszélek erről, mert el akarom mondani. Azért teszem ezt, mert tudom, hogy mások is küszködnek ezzel a problémával. Így tudok másokon is segíteni. A sportolók, akik erről beszélnek, nemcsak azért teszik ezt, hogy beszéljenek róluk, hanem azért, hogy az emberek jobban érezzék magukat.” –nyilatkozta Norris.

A 21 éves versenyző meg van győződve arról, hogy a mezőnyben többen is küszködtek már ilyen problémával, ám régebben nem igazán tudtak erről beszélni:

,,Biztos vagyok abban, hogy régebben rengeteg pilóta érezte ezt, de soha sem mondtak semmit. Nem tudom, talán manapság sokkal nyitottabbak vagyunk, vagy mi fiatalabb versenyzőnk könnyebben ki tudjuk mondani azt, amit érzünk. Minél többen beszélünk a mentálhigiéné fontosságáról, annál többen ismerik fel a jeleket és tehetnek a következmények ellen. A közösségi média ugyanis befolyásolja az emberek érzéseit.”