back to top
KezdőlapFormula 1Pérez céljai: mexikói győzelem és 2022-es világbajnoki cím

Pérez céljai: mexikói győzelem és 2022-es világbajnoki cím

-

Csapaton belül ugyan a csapattárs Max Verstappen a kezdeményezett, és vezeti a világbajnokságot, a mexikói Sergio Pérez mindenképpen szeretné megnyerni a hétvégi, hazai versenyét. Ebből erőt merítve pedig szeretne komoly harcban lenni jövőre a bajnoki trófeáért.

A 31 éves pilóta azonban azt is elismerte, hogy ha a helyzet úgy kívánja, Mexikóban is teljes mértékben a csapattársa alá rendeli majd magát.

„Mindig a legjobbat keresem a csapatom számára. Max a világbajnoki címért harcol, és nekünk mindig támogatunk kell őt ebben. Emellett a konstruktőri címért is küzdünk, így minden pont kulcs lehet e siker elérésében.” – jelentette ki Pérez.

Az önzetlensége mellett azért vannak önös céljai is, amiket az idei tapasztalataira alapozva valósítana meg.

„Megtanultam idén Maxtól, hogy hogyan lehet a határon autózni a verseny elejétől a végégig. Ő az egyetlen a mezőnyben, aki erre képes. Világbajnok akarok lenni. Ez az álmom, és el akarom érni ezt a Red Bull-lal. Úgy érzem, jövőre ez meglehet nekem.”

„A legkevesebb, amit a hazám megérdemel, az, ha nyernék Mexikóban. Mindig is hatalmas támogatást kaptam, nem számít hol versenyeztem éppen, és ezért nagyon hálás vagyok. Remélem ez a siker már most vasárnap meg lesz.”