back to top
KezdőlapFormula 1A Mercedes azonnali hatállyal szerződést bont a Kingspannel

A Mercedes azonnali hatállyal szerződést bont a Kingspannel

-

A Mercedes bejelentette, hogy azonnali hatállyal megszünteti az együttműködését a Kingspannel.

Múlthéten a csillagosok bejelentették, hogy új megállapodást kötöttek, ám sokan nem nézték jó szemmel ezt a „kapcsolatot”. A Kingspan ugyanis köthető a Grenfell Tower katasztrófájához, így az együttműködés kapcsán több üzenetet is kapott a német istálló.

A Kingspan által forgalmazott és gyártott szigetelés borította a toronyépület külső részét. A katasztrófa 72 halálos áldozatot követelt, míg nyilvános vizsgálat indult a szereplők ellen. A túlélők valamint a gyászoló családok által létrehozott Grenfell United levelet intézett a Mercedeshez, amiben mélységes felháborodásukról tájékoztatták a gárdát.

Michael Grove, brit miniszter nyílt levelet írt Toto Wolffnak. A politikus arra kérte az osztrák vezetőt, mérlegeljék és gondolják át az együttműködésüket a Kingspannel. Ezen felül arra is felhívta a csapatfőnök figyelmét, hogy a brit kormány megváltoztathatja a motorsportra vonatkozó reklámszabályokat, ha nem lépnek.

A megállapodást közös megegyezéssel végül felbontották a felek. A Mercedes a közleményében így nyilatkozott az ügyről:

,,A Mercedes AMG Petronas F1 Team és a Kingspan bejelenti, hogy közös megegyezéssel felbontják a korábban megkötött megállapodásukat. A múlt héten bejelentett együttműködés részeként, a Kingspan a csapat Fenttarthatósági Munkacsoportjának elnöke lett volna. Ennek a célja az volt, hogy csökkentsük a szén-dioxid kibocsátást, valamint fenttartható megoldásokat alkalmazzunk a csapat jövőbeli campusa kapcsán. Ám mindkét fél arra az elhatározásra jutott, hogy a jelenlegi időpontban a partnerkapcsolatot nem célszerű tovább folytatni, még a tervezett pozitív hatások ellenére sem. Így megállapodtunk abban, hogy azonnali hatállyal megszüntetjük az együttműködésünket.”

A Kingspan a saját nyilatkozatában leírta, tisztábban vannak az elmúlt napokban felmerült történésekkel és a téma érzékenységével, így közös megállapodás mentén szakítanak a Mercedesszel.

A vállalat ezen felül reagált az őket ért vádakra is. Kijelentették, hogy a Grenfell Tower vizsgálatának fő résztvevői, így támogatják a nyomozást. Ugyanakkor az irányukba tanúsított magatartást és e-maileket, amik a vizsgálat során kerültek elő, elítélik. A cég bocsánatot kért a Kingspan Insulation UK alkalmazottjainak ilyen jellegű cselekedetéért. Továbbá kijelentették azt is, hogy a kis csoport által tanúsított magatartás nem tükrözi a vállalat politikáját.

A Grenfell United is reagált a hírre a Twitter-oldalán. A szervezet támogatja a Mercedes döntését.