back to top
KezdőlapFormula SportFormula 2A felbolyduló Formula 2-es mezőnyben 3 év végi újonc is lehetőséget kap

A felbolyduló Formula 2-es mezőnyben 3 év végi újonc is lehetőséget kap

-

Miután a topcsapatok pilótái más sorozatokba kerülnek, a Formula 2-es mezőny átigazolásai lehetővé teszik az idén év végén bemutatkozó F3-as pilótáknak a teljes szezonos részvételt.

A bajnok nem nevezhet a következő kiírásban, ezzel Piastri helye felszabadul a Premánál. Csapattársa, Robert Shwartzman kijelentette, otthagyja az F2-t, így még egy hely üres.

Guanyu Zhou az UNI-Virtuosit hozza nehezebb helyzetbe azzal, hogy az Alfa Romeo F1-es pilótája lesz. Lundgaard eközben az ART-től írt alá az IndyCarba, Dan Ticktum pedig a Formula E-ben folytatja pályafutását.

Öt igen gyors versenyző távozik a Formula 2 éléről, ezzel pedig elkerülhetetlenül megindul az átigazolási hullám.

Roy Nissany (DAMS) és Ralph Boschung (Campos) is maradnak a jelenlegi csapataiknál, a Carlin viszont Ticktum helyén Logan Sargeantnek ad majd lehetőséget.

Felipe Drugovich visszatért korábbi csapatához, az MP Motorsporthoz, a már idén bemutatkozó Clément Novalak mellé. Így az UNI-Virtuosi lecsapott a szintén friss újonc – és F3-as ezüstérmes – Jack Doohanre. Zhou helyére pedig Marino Sato érkezik a Tridenttől.

A rajtrácson még egy változás lesz jövőre, a HWA helyét a Van Amersfoort Racing veszi át. Ők az Abu Dhabi teszten két autójukat az F2-es tapasztalatokkal rendelkező Jake Hughes, illetve az idei F3-es versenyző Amaury Cordeel vezette az első napon.