KezdőlapFormula SportFormula 3Idén két bajnoki címet is nyerő tehetség lesz a Prema egyik versenyzője...

Idén két bajnoki címet is nyerő tehetség lesz a Prema egyik versenyzője az F3-ban

-

Bejelentette első versenyzőjét a 2022-es Formula 3-as idényre a Prema Racing. Az olasz sikercsapat ismételten egy sokra hivatott tehetségnek ad majd bizonyítási lehetőséget.

A 16 esztendős brit, Oliver Bearman idén robbant be a nemzetközi autóversenyzés köztudatába, miután magabiztos előnnyel nyerte mind az olasz, mind a német Formula 4-es sorozatot is.

Már gokartban is szép sikereket ért el, 2019-ben és 2020-ban is számtalan bajnoki címet szerzett a különböző gokartos szériákban. Tavaly váltott forma autókra, belekóstolhatott a német és az olasz F4 életébe, majd ezt a tapasztalatokat felhasználva idén mindkét szériát megnyerte a Van Amersfoort Racing színeiben. A két sorozatban összesen 17 győzelmet és 26 dobogós helyet szerzett.

Jövőre pedig egy újabb lépcsőfokot tehet meg az F1 felé vezető oldalon, ugyanis a nemzetközi Formula 3 mezőnyét erősíti majd, azon belül is a sorozat legsikeresebb csapatánál, a Premánál. Az F3 mellett pedig a Ferrari Pilóta Akadémiájának is tagja lesz, miután a szezon végén felkarolta őt az olasz gyártó.

Bearman pedig már meg is ismerkedhetett az újdonsült csapatával, ugyanis részt vett az F3-asok év végi tesztjén.

Forrásmailchi.mp