back to top
KezdőlapFormula SportFormula 2Két Red Bull junior alkotja majd a Prema idei felállását

Két Red Bull junior alkotja majd a Prema idei felállását

-

A Prema megerősítette, hogy a Dennis Hauger, Jehan Daruvala párossal fogják teljesíteni az idei szezont a Formula 2-ben.

A norvég fiatal a tavalyi szezonban a Formula 3-as bajnokságban versenyzett még, ahol képes volt megszerezni a bajnoki címet. A Red Bull junior Hauger négy győzelmet, három pole-pozíciót és kilenc dobogós helyezést tudott szerezni a bajnoki szezonjában. A norvég titán már az év végi teszten pályára is vihette az olasz csapat Formula 2-es járgányát, amivel már valamilyen szinten bele is kóstolhatott az előtte álló kalandba.

„Nagyon örülök, hogy a Premával folytathatom a karrieremet” – lelkendezett Hauger. „2021-ben egy nagyon jó évünk volt, mert nagyon jól dolgoztunk együtt csapatként. Örülök, hogy a csapat továbbra is bizalmat szavazott nekem és nem fogok csalódást okozni nekik, folytatni fogom a megkezdett kemény munkát.”

Hauger csapattársa, pedig az a Daruvala lesz, akinek az idei már a harmadik éve lesz a Forma-1 előszobájaként is gyakran emlegetett sorozatban. Az indiai fiatal eddig a Carlin csapatát erősítette, ahol a tizenkettedik és a hetedik helyen végzett az előző két évad során az egyéni bajnokságban.

„Nagyon örülök, hogy az útjaink újra keresztezték egymást a Premával” – árulta el Daruvala. „Nagyon jó a kapcsolatunk és a múltban már dolgoztunk együtt a Formula 3-ban. A Prema egy bajnok csapat és már alig várom, hogy egy sikeres szezont teljesíthessünk közösen.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dennis Hauger (@dennis_hauger) által megosztott bejegyzés