KezdőlapFormula 1Russell elmondta, melyik volt F1-es pályafutása legdurvább pillanata

Russell elmondta, melyik volt F1-es pályafutása legdurvább pillanata

-

A Forma-1-ben versenyezni nem csak álom és kiváltság, hanem bizony olykor-olykor megmutatkozik annak a kegyetlen mivoltja is. Legyen szó akár egy drámaian elvesztett bajnoki címről, győzelemről, pontról, üléstől vagy akár egy óriási balesetről.

George Russell 2019-ben debütált a Forma-1-ben és az előző három idényt a Williams csapatánál töltötte, idén pedig már a Mercedes versenyzője lesz.

A fiatal brit számára voltak nehezebb pillanatok is, főleg a Williams gyengélkedése miatt, ami miatt sokáig várt magára az első pontszerzése, de futamgyőzelemhez is közel állt már, amikor Hamilton helyettesítette 2020 végén. Számára a 2020-as imolai futam volt az, amikor rájött, hogy milyen brutális és kegyetlen tud lenni igazán a Forma-1.

„Ez egy sötét nap volt. Ez volt az a nap, amikor megtanultam, hogy milyen brutális egy Forma-1-es autó. Amikor több, mint 1000 LE van a jobb lábad alatt, egy másodperc alatt elszállsz. Egy bukkanónak mentem neki, amikor épp gyorsítottam, az autó ezután egyszerűen csak elszállt. Azonnal a falban voltam.” – azonnal a falban voltam.

„A tizedik helyen haladtam akkor, és ugye emiatt nem szereztünk pontot. Eléggé gyötörtem akkor magam ez miatt, úgy érzetem, hogy az egész csapatot cserben hagytam.” – tette hozzá.