back to top
KezdőlapFormula 1Massa: A Ferrari problémája nem a pilóta, hanem az autó és a...

Massa: A Ferrari problémája nem a pilóta, hanem az autó és a csapat

-

A Ferrari korábbi pilótája, Felipe Massa egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy volt csapata mennyire leromlott a korábbiakhoz képest.

Az olasz csapat 2019 óta nem nyert futamot, a hatalmas mélypontot jelentő 2020-as év után azonban legalább tavaly már felértek harmadiknak. A csapattól 2013-ban távozó Massa már tavaly is nyilatkozott a Ferrari visszaeséséről: „Ez nem lepett meg. A Ferrari legjobb évei Schumacherrel voltak, aztán ott volt 2006, 2007, 2008. A Ferrari 2009 után már nem volt a legjobb csapat, és most sem az.”

A brazil viszont reméli, hogy 2022-ben, a változásokkal a Scuderia visszatalál a győztesek útjára.

„Ha nagy változások vannak, akkor lehetnek meglepetések, bár ez nehézkes” – idézi őt a Motorsport-Magazin. „Szerintem a nagycsapatok, mint a Mercedes és a Red Bull, továbbra is az élen lesznek. De talán a Ferrari vagy a McLaren is. Általában a nagycsapatok a csúcson kezdik az évet. Remélem, hogy a változtatásokkal a Ferrari 2022-ben újra győzni tud. Ferraris vagyok, de ez nem lesz könnyű. Sok kemény munka és hideg fej kell ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el.”

A Ferrari jelenleg két tehetséges, fiatal pilótával rendelkezik, akik komoly versenyre késztetik egymást. Carlos Sainz például első itteni évében egyből legyőzte Charles Leclerc-t.

„A Ferrari problémája nem a pilóta, inkább az autóval és a csapattal van gond. Sainz és Leclerc nagyon fontos pilótapárost alkotnak. Sainz keményen dolgozik, konzisztens és gyors. Nagyon erős versenyző.”

A spanyolról részletesebb véleményét is kikérték Massának, megkérdezték tőle, szerinte lehet-e bajnok: „Ez az autótól függ. Megvan a szükséges kiegyensúlyozottsága, de nem könnyű egy olyan csapattárssal, mint Charles Leclerc. Ehhez tökéletes munkát kell végeznie.”