back to top
KezdőlapFormula 1A Mercedes nem elégedett az erőforrásával

A Mercedes nem elégedett az erőforrásával

-

A Mercedes motorfőnökét, Hywel Thomast aggasztja a csapat 2022-es motorjának néhány részlete. A szakember elmondta, nincsenek teljesen megelégedve az erőforrással.

Az idén bekövetkező, jelentős szabályváltoztatások nem csak aerodinamikai módosításokat foglalnak magukban, hiszen motorfronton sem marad minden a régiben.

Az üzemanyagnak most már 10%-ban etanol alapúnak kell lennie az eddigi körülbelül 5%-os arány helyett, emellett pedig 2025-ig be is fagyasztják a motorok fejlesztését.

„A hibrid korszakban az üzemanyagban végig voltak bio-összetevők. Az volt a követelményünk, hogy 5,75 százalékos legyen ezeknek a mennyisége” – nyilatkozta Thomas. „Az idei változás az, hogy az arány megemelkedett 10 százalékra, és ahelyett, hogy szabadon választhatnánk, milyen biokomponenseket használunk, etanolt kell használnunk. A biotartalom megváltozása azt jelenti, hogy a motor kissé másképp fog reagálni az üzemanyagra.”

„Vannak olyan területek, amelyekkel nagyon elégedettek vagyunk, és vannak olyanok, amelyekkel őszintén szólva kevésbé vagyunk elégedettek” – tért ki a saját hajtásláncukra. „Azt kell tennünk, hogy megváltoztatjuk az üzemanyagot, és módosítjuk hajtásláncot is, ahol tudjuk, annak érdekében, hogy maximalizáljuk azoknak a dolgoknak a hatását, amelyeket szeretünk, és minimalizáljuk azokét, amelyeket nem.”

Forrásgpfans.com