back to top
KezdőlapFormula 1Steiner: Gondok lehetnek az orosz festés miatt

Steiner: Gondok lehetnek az orosz festés miatt

-

Günther Steiner csapatfőnök elismerte, hogy „nehézségekbe” ütközhet, amiért 2022-ben újra belementek a Haas orosz zászló ihlette festésébe. Az orosz Nikita Mazepinnel a volánnál, és apja cégével, az Uralkalival, mint névadó szponzorral a kis amerikai csapat tavaly már futott a fehér, kék és piros orosz trikoloron alapuló festéssel.

Most, hogy a Haas elsőként leplezte le az új festést és a 2022-es autójuk alapdizájnját, egyértelmű, hogy az orosz színvilág idén is lényegében megmarad. Ez már tavaly is egy ellentmondásos lépés volt, mivel Oroszország a doppingbotrány középpontjában állt, amely miatt az országot kiközösítették a sportvilágban.

Most azonban, az Oroszország, az Egyesült Államok és Európa közötti katonai feszültségek az ukrán határ körüli vita kiéleződése miatt napirendre kerültek – sőt egyes bennfentesek már attól tartanak, hogy akár háború is lehet. Amikor a vitatott orosz színekről kérdezték, Steiner ennyit mondott:

„Minket nem érint a politika. Természetesen, ahogy mások is, mi is figyelünk mindent, ami épp a világban történik. Amennyiben bármilyen nehézség merülne fel, akkor foglalkozni fogunk vele. Ugyanakkor örülök, hogy most nem veszünk részt ilyesmiben. De nem is tehetünk ellene semmit. Mi nem a politikával foglalkozunk, hanem a sporttal.”