back to top
KezdőlapFormula 1Piastri: Az Alpine hisz bennem

Piastri: Az Alpine hisz bennem

-

Hiába nyerte meg a tavalyi Formula 2-es bajnokságot, Oscar Piastri számára ez sem volt elegendő egy Forma-1-es versenyzői üléshez 2022-ben. Ehelyett az ausztrál az Alpine tartalékversenyzője lesz, és az év során igyekeznek őt minél jobban felkészíteni a teljes állásos versenyzői létre.

Az F3-at és F2-t is újoncként bezsebelő Piastri örül, hogy megkapta a lehetőséget a francia csapatnál, viszont nyilván inkább rendszeresen versenyezne.

„Az Alpine egy igen kiterjedt tesztprogramot állít össze az idei évre, és azt hiszem, ez sokat elmond arról, hogy hisznek bennem” – szögezte le az ausztrál az F1 hivatalos oldalának adott interjújában.

Piastrinak sok dolga lesz a szimulátorban is, de lehetőséget kap, hogy teszteljen régebbi konstrukciókat, valamint két első szabadedzésre mindenképp beugrik majd az új szabályok értelmében. Emellett nagyon különlegesnek tartja, hogy ennyi teszten vehet majd részt: „Bár még nincs megerősítés arról, hogy ez feljebb lépést jelent-e, mindenképpen pozitív jel, hogy nagyon szeretnének engem.”

Forrásgpblog.com