back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton izgalmasnak találta lecsekkolni a többiek autóját

Hamilton izgalmasnak találta lecsekkolni a többiek autóját

-

Lewis Hamilton ugyanolyan izgatott, mint bármikor korábban, azzal kapcsolatban, hogy egy újabb Forma-1-es szezon kezdődik. Annak ellenére is, hogy a hétszeres világbajnok brit tavaly nagyon hajtott a nyolcadik címére, amit végül vitatott körülmények között nem tudott megszerezni.

A pletykák az év elején azt sugallták, hogy Hamilton talán kihátrál a következő szezonból csalódottságában, de elmondása szerint ilyesmiről szó sem volt, sőt izgatottan várja az új szezont és a Forma-1 új korszakát.
Az első tesztsorozat első napja volt ma, mikor mindenki első ízben láthatta a riválisok idei, új szabályok szerint épített versenygépét. Hamilton sétált is egyet a boxutcában és szemügyre vette az ellenfelek autóit. A regnáló bajnok Max Verstappen autójánál pedig különösen sokat időzött.

„Ez az egyik legizgalmasabb és legérdekesebb szezon, amibe valaha is belevágtunk, érdekes látni, hogy ki honnan indul, és hol állunk majd az első versenyen” – mondta Hamilton a nézelődése kapcsán.

A hétszeres bajnokot ezután arról faggatták, hogy szerinte a Mercedesnek nehezére eshet-e alkalmazkodni az új szabályokhoz. Ő azonban kiállt a csapata mellett.

„Miért gondolnék ilyet? Nyolcszor nyertünk zsinórban. Természetesen mindig van kockázat. De nem követünk el hibákat, nagyon intelligens embereink vannak a gyárban, 100 százalékig bízom bennük.”