back to top
KezdőlapFormula 1Marko nem ájult el a Mercedes forradalmi dizájnjától

Marko nem ájult el a Mercedes forradalmi dizájnjától

-

Helmut Marko elárulta, hogy a Red Bullt nem nyűgözte le a Mercedes W13-as versenygépének teljesítménye a szezon előtti bahreini teszteken. A Red Bull motorsport-tanácsadója elárulta, hogy csapata nagy figyelmet fordított a Mercedes W13 teljesítményére Bahreinben, miután a regnáló konstruktőri világbajnok forradalmian új konstrukcióval jelent meg a teszten.

A Mercedes a szolíd első barcelonai tesztje után rendkívül karcsúsított oldaldobozokat és új tükördizájnt mutatott be – az egész paddock felbolydult a szűkre szabott W13-as láttán. A harmadik nap végére azonban a Red Bull saját, frissített RB18-asa egy másodperccel lett gyorsabb a Mercedesnél ugyanazzal a puha C5-ös keveréken. Marko szerint nem volt semmi különösebben figyelemre méltó a riválisuk teljesítményében, árulta el az OE24-nek:

„Jobban figyeltük a teljesítményt, de nem volt annyira lenyűgöző. Forradalminak tűnik az, amit a Mercedes hozott. De ami számít, az csak a köridő. A lényeg pedig az, hogy újra mi vagyunk a leggyorsabbak.”

Marko azonban bevallotta, hogy némi óvatossággal tekint a bahreini szezonnyitóra, és kifejtette, hogy a Mercedes 2021-ben szintén küszködni látszott az előszezoni tesztek lezárásakor – csakhogy aztán megjelentek és megnyerte az első futamot:

„Emlékszem a tavalyi évre, ahol a Mercedes is lemaradt a teszteken. Mi elsősorban azonban a mi autónkkal foglalkozunk, és azzal jól állunk.”

Míg a Mercedes küzdött a „delfinezés” problémáival, amelyek megakadályozták őket abban, hogy jobb köridőt tudjanak futni, Marko szerint a Red Bullnál nincsenek ilyen problémák. A bahreini pályán gyors körön az RB18 lényegesen gördülékenyebbnek tűnt, mint a W13-as, és Marko magabiztosnak érzi magát ezen a téren:

„Mi ezt is kézben tartjuk. Teljesen elégedettek vagyunk az új autónkkal és az összes frissítéssel. Most már csak a szombati időmérőre várok, amikor felpörög a motor, és minden lapot kiterítünk az asztalra.”