back to top
KezdőlapFormula 1Wolff ismét belerúgott Masiba: Nem tisztelte a versenyzőket

Wolff ismét belerúgott Masiba: Nem tisztelte a versenyzőket

-

Toto Wolff szerint Michael Masi nem tisztelte a versenyzőket, és meg sem hallgatta őket rendesen.

A tavalyi szezonzáró után a Mercedes csapatfőnöke végérvényesen megharagudott az akkori versenyigazgatóra. Azóta minden alkalmat megtalál az osztrák vezető, hogy kihangsúlyozza az ausztrál hibáit.

Wolff most sem volt rest, újfent beszólt az egykori vezetőnek:

„Ez elég érdekes, mert a verseny előtti szerdán együtt ebédeltem vele (Masival). Akkor azt mondtam neki: ‘a kritikákat el kell fogadni anékül, hogy lekezelően bánnánk azzal akitől kaptuk. Ebben fejlődnöd kell. Lewis (Hamilton) mindennap ezt teszi, de te olyan srác vagy, aki úgy véli, mindig mindent jobban tud.’ Nem befolyásolni akartam őt, tényleg őszinte visszajelzést adtam neki. Azt mondtam neki, hogy ne zárja ki a külső véleményeket, mintha azok egyszerűen tévednének. Lehetett hallani a versenyzőktől hogyan irányította az eligazításokat Masi. Néhány srác azt mondta, hogy tiszteletlenül bánt pár kollégájukkal.” – nyilatkozta a csillagosok csapatfőnöke a Sky Sportsnak.

Ugyan Wolff kijelentette, hogy nem hajlandó többet szóba állni az ausztrál ex-versenyigazgatóval, ám a visszaemlékezést vele kapcsolatban folytatta:

„Egyszerűen immunis volt minden visszajelzésre. Még ma sem reflektál megfelelően arra, ha valamit rosszul csinál. Teher lett a sport számára. Mindenki a versenyigazgatóról és Abu Dhabiról beszélt. Ennek a szakmának nem olyannak kell lennie, hogy mindenki ezzel legyen elfoglalva. Olyan visszajelzéseket kellene kapni, hogy a megbízott végzi a munkáját és gondoskodik arról, hogy megfelelően menjen le a verseny.”

ForrásSky Sports