back to top
KezdőlapFormula 1Häkkinen: A duzzogós Hamilton a csapatváltáson fog gondolkodni

Häkkinen: A duzzogós Hamilton a csapatváltáson fog gondolkodni

-

Mika Häkkinen szerint, Lewis Hamilton „nehéz helyzetben” van, amikor megpróbálja megszerezni rekordot jelentő nyolcadik versenyzői címét, mivel a Mercedes leszakadt a Forma-1-es mezőny elejéről. A kétszeres F1-es világbajnok úgy véli, George Russell érkezése is csak tovább növeli Hamilton mostani stressz-szintjét, és feltehetően nagyon bosszús a jelenlegi helyzete miatt.

Ugyan a Mercedes jelenleg a második helyen áll a konstruktőri bajnokságban, a W13-as egyelőre nincs azon a szinten, mint a Ferrari F1-75-ös vagy a Red Bull RB18-as versenygépe. Mivel a szűkös költségvetési plafon korlátozza a csapat lehetőségét arra, hogy kigazdálkodják magukat a bajból, a Mercedesnek kemény kihívás elé néz, hogy visszakapaszkodjanak a lemaradásukból az élre.

Ezek az összetevők Häkkinen azt gondolja, egy boldogtalan Hamiltont jelentenek. Ráadásul úgy véli, hogy a 2018-as Formula 2-es bajnok Russell érkezése egészen más érzéshez vezetett a Mercedesnél, mint a Hamilton és Valtteri Bottas által kialakított dinamika. Az Unibetnek készített külön videójában beszélt erről a finn:

„Ez egy nehéz helyzet Lewisnak, ez egyértelmű. Russell nem azért érkezett, hogy második számú legyen, vagy hogy veszítsen. Azért van ott, hogy a legjobbját adja, és azon munkálkodik, hogy egy nap világbajnok legyen. Nem hajt fejet egy hétszeres világbajnok előtt. Az Ausztrál Nagydíj Lewisnak nagyon nehéz volt, igen kemény. A csapat természetesen azt akarja, hogy a pilótáik befejezzék a versenyt. Eredményt értek el, de nem azt az eredményt, amit reméltek, bár így is jó pontokat szereztek a csapatnak. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy Lewist még mindig bosszantja a helyzet. Kemény dolog az, hogy George legyőzte. Attól tartok, ez egy nagyon nehéz szezon lesz Lewisnak.”

Häkkinen rámutatott, hogy a Mercedes jelenlegi megpróbáltatásai nem lesznek annyira elkeserítőek az újonnan érkezőnek, mint Hamiltonnak:

„A Mercedesnek már most is nehéz, de különösen Lewisnak. George egy olyan csapatból érkezik, ahol nem sok sikerélménye volt. Akadt néhány jó időmérős eredménye, de a versenyeken nem ment. Ezek az eredmények a Mercedesszel újak neki, minden szuperjó érzés. Lewis számára ez felér egy katasztrófával. Ráadásul úgy, hogy George előrébb van, még rosszabb.”

A mostani helyzetből adódóan Häkkinen szerint nem valószínű, hogy a Mercedes egy különösebben boldog Hamiltont kap a jelenlegi csapatbeszélgetéseken:

„Kíváncsi lennék rá, hogy Lewis miképp viselkedik a csapatmegbeszéléseken. Fogadni mernék, hogy duzzog – ezt el tudom képzelni! Csomó panaszkodás és nyafogás.”

Mivel a Mercedes valószínűleg nem tudja időben megfordítani a dolgokat ahhoz, hogy világbajnoki harcba indulhasson, Häkkinen úgy véli, Hamilton már most fontolgatja, hogy távozik a csapattól, amikor a szerződése 2023 végén lejár:

„Ez beindítja a versenyzők természetes gondolkodási folyamatát, hogy „Menjek máshova?” Ez az igazság. Évek óta a Mercedesnél volt, és több bajnokságot nyert. Így, hogy nem mennek jól a dolgok, elkezd gondolkodni a csapatváltáson.”