back to top
KezdőlapFormula 1Így változtatta meg Verstappent Hamilton legyőzése

Így változtatta meg Verstappent Hamilton legyőzése

-

Nem változott meg, de közben mégis. Tavalyi világbajnoki címe után Max Verstappen az idén másképp viselkedik az F1-es paddockban, és más érzésekkel készül a versenyhétvégékre is.

Érdekes, de jobban belegondolva teljesen természetes jelenséget figyelt meg Lawrence Barretto, az F1 riportere Max Verstappenen. A világbajnoki címvédő maga is elismerte, hogy tavalyi vb-győzelmével lekerült róla a teher, és az idei szezonban már nyomás nélkül versenyez. A holland pilótát F1-es bemutatkozása óta közelről figyelő Barretto szerint pedig ez nagyon is látszik rajta.

Az F1 riportere szerint Verstappen betartotta ígéretét, és egyáltalán nem változtatta meg őt a vb-cím. Nem kezdett el fényűző életet élni és körbeturnézni a világot, hanem továbbra is a családjának, barátainak és barátnőjének, na meg persze a Forma-1-nek él. Ami viszont szemmel láthatóan változott rajta, az a versenyhétvégék alatti viselkedése.

A címvédőt a paddockban hétvégente több alkalommal faggató Barretto szerint – akár tudatos, akár nem – a holland teljesen másképp viselkedik: sokkal nyugodtabb, bőbeszédűbb. „Előredől, amikor válaszol, és sokkal inkább részt vesz a beszélgetésben. Gyakran viccelődik is, és sokkal nyitottabb, illetve elemzőbb.”

Max Verstappen, Red Bull, Imola
Verstappen nyitottabb lett és többet is viccelődik Fotó: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

Barrettót ez a fajta Verstappen a 17 évesen bemutatkozó Verstappenre emlékezteti, aki harmadik F1-es hétvégéjén maga ment oda hozzá az egyik sanghaji hotel bárjában beszélgetni, miközben magasról tett az őt akkoriban fiatal kora és nyilvánvaló kiemelkedő tehetsége miatt övező felhajtásra.

Máshogy vág neki egy versenyhétvégének

Azt pedig az ausztráliai paddockban maga az érintett is megerősítette, hogy ez a fajta új hozzáállása annak köszönhető, hogy tavaly sikerült legyőznie Lewis Hamiltont. „Igen, természetesen [eltűnt a nyomás]. Ez látszik is. Persze továbbra is sokat jelent, amikor versenyeket nyerek, a szaúd-arábiai győzelem is sokat jelentett, de már más érzések vannak bennem egy versenyhétvége előtt – mondta Barrettónak – Csak önmagam vagyok. Élvezem, amit csinálok, nyomás nélkül. Egyszerűen csak jól érzem magam.”

Hogy ami Verstappennel történik, a legtöbb esetben minden, első világbajnoki címét nyerő pilótára igaz, azt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke erősítette meg. „Sebastian Vettel esetében is láthattuk, hogy az első világbajnoki cím leveszi a nyomást a vállaidról. Maxnak ez már bekerült az önéletrajzába, ott van az egyes rajtszám az autóján. Ez csökkenti rajta a nyomást. Ahogy az első néhány futamon vezetett, azonnal ott volt a szeren” – méltatta főnöke az azóta már az imolai futamot is bezsebelő hollandot.

ForrásF1.com